Hallands Nyheter

Först sång i Eurovision sedan Halland

- JOHAN HAMMERBY 010-471 51 87 jh@hn.se

Robin Bengtsson är i Ukraina för Eurovision, men till sommaren får även Halmstad-publiken träffa på honom.

På tisdag inleder Robin Bengtsson årets upplaga av Eurovision Song Contest, då hans låt ”I can’t go on” är första bidraget i den första semifinale­n. Och kanske är det 2017 års vinnare som kommer att stå på scen på Örjans vall den 21 juli, då Robin kommer till Halmstad ihop med Diggiloo-turnén.

– Förberedel­serna har inte konkurrera­t med Eurovision. Vi börjar inte repa förrän efter Eurovision, så det passar ganska bra.

NÄR VI PRATADE med Robin Bengtsson i februari berättade han om sina erfarenhet­er av Halland. Han har varit här många gånger när han har tävlat i motocross. Och det finns en möjlighet att han tar med cykeln även denna gång. För det har inte blivit så mycket åkande efter vinsten i Melodifest­ivalen.

– Senast jag satt på hojen var när jag spelade in vykorten inför Mellon i vintras, i Upplands Väsby. Men jag funderar på att ta med mig crossen i sommar, och kanske tar med min sons också. Då kan det bli att jag åker när jag kommer till Halmstad. Är sonen lika duktig som sin pappa?

– Han är ju bara 3,5 år, så han har precis börjat. Men han har talang.

Just crossåkand­et har skapat ett band mellan Robin och många mindre orter runt om i Sverige.

– Jag får mycket frågor från lokaltidni­ngar om ”har du varit här?”, och då kan jag ofta svara att jag har varit där med motocrosse­n. Jag har varit på många små ställen runt om i landet.

När Svenljunga­sonen Robin kommer till Halmstad har han flera anhöriga och vänner i publiken.

– Många ska till Halmstad. Det är ett av ställena på turnén som är närmast hemma och många gillar att komma till Halmstad på sommaren.

Robin ser fram emot Diggilootu­rnen och hoppas att Hallandspu­bliken kommer till Örjans vall 21 juli.

– Se till att komma till Diggiloo. Det blir en helkväll för alla, från farmor till fyraåringe­n. Ni får en härlig kväll.

Men först är det dags för en lite större föreställn­ing, Eurovision Song Contest. De senaste veckorna

”Jag tror mycket på Italien och Bulgarien i Eurovision. De tippas ligga i topp även om de inte är mina personliga favoriter”

ROBIN BENGTSSON

har Robin åkt Europa runt för att promota sin låt, bland annat i Israel, England och Holland. Och han tror att han har en bra chans att ta sig till den stora finalen nästa helg.

– Jag hoppas på att komma högt. Jag tror att jag tar mig till final och tar mig till topp 10.

UNDER EUROPATURN­ÉN HAR han hunnit bekanta sig med många av sina motståndar­e.

– Det är mycket ny pop och nya, unga artister. Jag tror mycket på Italien och Bulgarien, de tippas ligga i topp även om de inte är mina personliga favoriter.

Vilka är dina favoriter?

– Jag gillar Danmark. Österrike är också bra. Sedan har jag blivit lite kompis med Spaniens artist.

Om du fick uppträda med en annan artists låt, vilken hade du valt då?

– Hm, svår fråga. Då hade jag väl tagit Italiens, eftersom den är segertippa­d. Men jag kan ingen italienska, så det hade nog blivit intressant. Med svensk dialekt där.

 ?? Bild: KRISTOFER SANDBERG ?? TAGGAD. Robin Bengtsson har laddat upp tillsamman­s med Diggiloo-gänget på Mallorca. På tisdag tävlar han i Eurovision song contest.
Bild: KRISTOFER SANDBERG TAGGAD. Robin Bengtsson har laddat upp tillsamman­s med Diggiloo-gänget på Mallorca. På tisdag tävlar han i Eurovision song contest.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden