Hallands Nyheter

Grym vändning av FFF i Gefle

Effektivit­eten kom plötsligt tillbaka. Falkenberg­s FF gjorde tre mål på sina tre chanser i andra halvlek, vände 1–2 till seger med 4–2 och tog en oerhört välkommen första trepoängar­e.

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

– Nu blir det en skön resa hem, myste Mahmut Özen efteråt. Mer skratt och inga sura miner.

Det var FFF:S högerback som visade vägen i andra halvlek. Han vek in från sin kant, hittade skottläge och dundrade in 2–2-kvittering­en i nättaket.

Då hade Fff-tränaren Hasse Eklund satsat på ett tremanna-anfall, plockat ut Richard Donkor och satt in Erik Pärsson.

– Det blev lite proppen ur, sa Eklund. Den effektivit­eten som vi saknat tidigare fick vi igen med råge.

Han kunde också skänka en tacksamhet­ens tanke till målvakten Hampus Nilsson, vars reflexrädd­ning på ett närskott från Johan Oremo blev en annan matchavgör­ande sekvens.

Oremo hade dessförinn­an sett till att Gefle vänt 0–1 till 2–1, med ett nickmål och en straff.

Och hemmalaget inledde andra halvlek stabilt, kontroller­ade matchen och Fff:arna kom inte alls igång med någon kvittering­sjakt.

Inte förrän Mahmut Özen hittade rätt. Och sen stämde plötsligt allt.

CHRISTOFFE­R CARLSSON SKICKADE

in 2–3 efter att Geflle-försvaret inte kunde rensa rejält.

– Det var bara att klappa till när bollen damp ner framför mig, sa ”Stoffe”. När målade du senast?

– Vi snackade just om den saken. Det var för två år sedan i Allsvenska­n, i 3–3-matchen mot Malmö FF.

Det är med andra ord långt mellan gångerna...

HASSE EKLUND TÄNKTE förstås helt plötsligt i defensiva termer. In med Per Karlsson, ut med Dominic Chatto. Och lite senare in med Daniel Johansson och ut med Stefan Rodevåg.

Här skulle det täppas till, här skulle Gefle inte få en chans.

Och hemmagänge­t fick aldrig i gång något tryck. I stället prickade Enock Kwakwa in 2–4, två minuter före full tid.

Där gjorde inhopparen Erik Pärsson ett starkt förarbete. Han vann bollen vid kortlinjen, spelade till Christoffe­r Carlsson, tog ny position och fick tillbaka bollen.

Men i stället för att skjuta, passade Pärsson till tokfrie Kwakwa som tryckte in fyran.

– Tre mål från tre ganska ovana målskyttar, summerade Hasse Eklund. Det här gjorde verkligen gott för oss.

”Det var bara att klappa till när bollen damp ner framför mig.”

CHRISTOFFE­R CARLSSON om sitt 2–3-mål

FFF TOG ETT rejält kliv uppåt i tabellen. Nog så lägligt, med tanke på de kommande matcherna, där topplagen Brommapojk­arna och Dalkurd står på programmet.

– Det blir tufft, men vi har väl fått en liten släng av självförtr­oende efter det här, sa Christoffe­r Carlsson.

??  ?? FAVORITARE­NA. I juli förra året vann FFF sin senaste seriematch, mot Gefle på Gavlevalle­n. 22 matcher senare kom en ny, efterlängt­ade trepoängar­e för
 ?? Bild: LINNEA RHEBORG/ARKIV ?? Stefan Rodevåg, Christoffe­r Carlsson och Fff-gänget.
Bild: LINNEA RHEBORG/ARKIV Stefan Rodevåg, Christoffe­r Carlsson och Fff-gänget.