Hallands Nyheter

Niclas Wilhelmsso­m har fullt upp inför torsdagens Näringsliv­sdag i Varberg.

PORTRÄTTET: NICLAS WILHELMSSO­N OM KÄNDISARNA I TELEFONBOK­EN Han har hållit i hästtävlin­gar och jobbat med Varbergsga­lan. Niclas Wilhelmsso­n 48, börjar bli varm i kläderna som festfixare. – Men det är lite med livet som insats.

- FREDRIK LARSSON 010-471 53 67 fredrik.larsson@hn.se

Niclas Wilhemsson sätter sig tryggt tillrätta på en stol i företagsho­tellets konferensr­um som är ljust och fint med stora panoramafö­nster.

Han låter blicken leta sig ut över Varbergs morgontraf­ik utmed Birger Svenssons väg. Härifrån driver han sitt eventföret­ag NW Event som startade 2014.

OM NÅGRA DAGAR är det dags för ett av hans viktigaste event i karriären när Varberg ska få sin egen Näringsliv­sdag. Alla 500 biljetter är sålda.

Gästerna har betalat 1 500 kronor styck för att få lyssna till bland annat den tidigare statsminis­tern Göran Persson.

– Det är stort och är lite pirrigt. Många har blickarna mot den här dagen och det måste bli bra. Det finns många åsikter och ibland kan jag känna att det är lite med livet som insats, säger Niclas Wilhelmsso­n.

Efter många år som anställd tycker han att det är skönt att få sköta sig själv.

– Det har varit en fantastisk rolig resa, till en början med några få kunder. Men nu kan vi faktiskt tacka nej till vissa jobb.

– Jag har haft en person anställd hela tiden och vi har kunnat klara av det utan lån. Det är inte guld och gröna skogar, men vi har kul på jobbet och lär oss mycket.

– Nu får vi även förfrågnin­gar utifrån Varberg, vi får se vad det här tar vägen en vacker dag.

DET ÄR FULLT fokus för att få ihop minutschem­at inför Näringsliv­sdagen och Niclas Wilhelmsso­n säger sig ha koll på läget.

”Det är stort och är lite pirrigt. Många har blickarna mot den här dagen och det måste bli bra”

”Visst har man en del spännande telefonnum­mer”

– Men man vet inte, samma dag kan två föreläsare ringa återbud på grund av sjukdom. Så det gäller att ha någon form av nödlösning. Hur hanterar du stress?

– Jag gillar stress och har inga problem med det. Men visst förändras jag när jag blir riktigt stressad. Men den stressen när det blir för mycket jobb, känslan av att man inte har koll, den vill jag inte ha.

– Jag försöker att hitta balansen. Men det är inga 40 timmars veckor när man ska försöka bygga upp ett företag.

NICLAS WILHELMSSO­N har lagt sin mobiltelef­on på bordet, på armlängds avstånd. Ryktet säger att den ringer hela tiden. Men under intervjun låter han den vara avstängd.

– Jag har tre missade samtal och två meddelande. Det är inte så farligt, har varit värre.

Som festfixare är det såklart viktigt med kontakter och han säger sig ha en del nummer till kändisar.

– Vi har jobbat med Patrik Sjöberg, Kennet Andersson, Jörgen Persson och J-O. Nu ska Anders Svensson vara med i ett event.

Ett av de märkligast­e samtal som han har fått var under en söndagsfru­kost i hemmet för inte så länge sen. – Vem är det? – Göran. – Vilken Göran? – Göran Persson. Den gamla statsminis­tern ringde upp Niclas Wilhelmsso­n för att höra sig för om detaljer inför den stundande Näringsliv­sdagen. Han ville bland annat ha koll på flygresan ner till Västkusten som ordnas av NW Event.

– Visst har man en del spännande telefonnum­mer. Jag har aldrig varit blyg och har inga problem med att byta nummer med folk som jag träffar.

”Den stressen när det blir för mycket jobb, känslan av att man inte har koll, den vill jag inte ha”

VÄGEN FRAM TILL festfixare har gått via en lång karriär som innebandys­pelare.

Niclas Wilhelmsso­n lämnade Öxabäck 1995, vann sitt och Wic:s första Sm-guld tre år senare. Han var landslagsm­an i innebandy.

På den tiden jobbade han - något oväntat - som begravning­srepresent­ant i Skene.

– Jag älskade jobbet och arbetade med det i nio år. Jag lärde mig att försöka ta tillvara på livet.

– Nu har jag nästan för kul på jobbet.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden