Hallands Nyheter

Stal klockor för en halv miljon kronor

- PETTER TARENIUS 010-471 52 46 petter.tarenius@hn.se

Klockmaste­r blev av med cirka 160 klockor vid ”smash and grab-kuppen” natten till måndagen. Butiksägar­en uppskattar värdet till runt 500 000 kronor.

Vid måndagsnat­tens fräcka kupp mot Klockmaste­r stals klockor för nära 500 000 kronor. – De hade hjälmar på sig och satte full fart mot det de ville ha, säger butiksägar­en som har sett film från stölden.

Allt är över på några sekunder. Ändå fick de två maskerade tjuvarna med sig cirka 160 klockor för runt 400 000 kronor visar Klockmaste­rs inventerin­g. Dessutom förstördes klockor för ett värde av cirka 100 000 kronor.

– Det är mycket som är borta. Mycket mer än vad jag tyckte det såg ut som, säger butiksägar­en Karin Sivander.

I går lämnade hon över materialet från butikens övervaknin­gssystem till polisen. Innan dess tittade hon på filmen helt kort.

– De hade hjälmar på sig och satte full fart mot det de ville ha. De måste ha kollat upp det innan, säger Karin Sivander, som dock inte såg hur förövarna tog sig ifrån platsen.

MED HJÄLP AV kollegor inom klockkedja­n har Karin Sivander och hennes två anställda redan börjat fylla upp butikens lager igen. De går viktiga veckor tillmötes försäljnin­gsmässigt.

– Vi har jättebra leverantör­er så jag kan få nya klockor inom en vecka. Men det gäller att ha råd att köpa in. Prio ett är att få igång verksamhet­en igen, säger hon. Hur har dina anställda påverkats av det som hänt?

– Jag försöker att peppa dem. Det

var skönt att det hände på natten. De är stabila. De kom hit i går för att de ville hjälpa till, säger Karin Sivander.

POLISENS TEKNIKER SÄKRADE en del tekniska spår redan under måndagen. HN har sökt Johan Sundin, förundersö­kningsleda­re hos polisen i Falkenberg, utan resultat.

Butiken på Nygatan har drabbats av en så kallad ”smash and grabkupp” tidigare. I juli 2010 backade en bil rakt in i entrén. Bytet blev dock inte lika stort som nu.

Efter det monterades två järnstolpa­rna som skulle skydda dörren mot liknande försök. Stolparna hindrade dock inte gärningsmä­nnen i måndags. En parkbänk mellan bilen och dörren fungerade som murbräcka.

 ??  ?? TUNGT. Karin Sivander kan konstatera att gärningsmä­nnen fick med sig klock-
TUNGT. Karin Sivander kan konstatera att gärningsmä­nnen fick med sig klock-
 ?? Bilder: OLA FOLKESSON ?? or för nästan en halv miljon kronor.
Bilder: OLA FOLKESSON or för nästan en halv miljon kronor.
 ?? Bild: OLA FOLKESSON/ARKIV ?? KUPP. Inbrottet skedde under natten till måndagen.
Bild: OLA FOLKESSON/ARKIV KUPP. Inbrottet skedde under natten till måndagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden