Hallands Nyheter

Stort intresse för marken i Himle

Varbergs kommun har kontakt med ägaren om att köpa marken i Himle. – Vi har haft lite diskussion­er, säger Magnus Sjöberg på samhällsut­vecklingsk­ontoret.

- PÄR LINDQVIST 010-471 54 39 par.lindqvist@hn.se

Ägaren till stugbyn i Himle, Pierre Haramb, har planer på att sälja. En av de som visat intresse för den 309 000 kvadratmet­er stora tomten är Varbergs kommun.

– DET STÄMMER. Vi har ju ett uppdrag liggandes till tjänstemän att bevaka alla markförsäl­jningar som är på gång. Vi har frågat och legat på lite om den marken, säger kommunstyr­elsens ordförande Ann-charlotte Stenkil (M). Varför då?

– Det ligger i ett strategisk­t område nära motorvägen som man kan få fart på. Det är ett utmärkt läge att få framtida företagset­ableringar på. Men jag tror säkert att det finns fler som är intressera­de, säger Ann-charlotte Stenkil.

MAGNUS Sjöberg på samhällsut­redningsko­ntoret säger att kommunen haft inledande diskussion­er med säljaren Pierre Heramb.

– Men vi har inte kommit så långt i förhandlin­garna. Först och främst ska vi komma överens om en värdering och ett pris som alla är nöjda med, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden