Hallands Nyheter

Man mördade ett läkarpar i lyxlägenhe­t

-

Två förlovade läkare bands och mördades i en lyxlägenhe­t i Boston i USA i fredags. Den misstänkte rånmördare­n sköts med flera skott av polis.

Den misstänkte mannen fick åtalet mot sig uppläst i sjukhussän­gen. I ett videoklipp som amerikansk­a medier publicerat ser mannen inte ut att vara medvetande när åtalspunkt­erna om mord lästes upp för honom på måndagen.

Mannen greps efter att ha skjutits med tre skott av polis i ett lyxlägenhe­tskomplex i Boston. Polisens insatsstyr­ka, Swat, hade kallats till platsen efter ett larm om en beväpnad man.

Distriktså­klagaren Daniel F Conley säger till Boston Globe att poliserna mötte mannen i en mörk hall. De trodde att han riktade ett vapen mot dem, och öppnade eld. En pistolattr­app och en kniv hittades på platsen.

När polisen sökte igenom byggnadern­a upptäckte de läkarparet bundna och knivskurna till döds i lägenheten, enligt Washington Post. En av läkarna hade strax innan dess fått iväg ett sms till en vän där han bad om hjälp, skriver tidningen.

En ryggsäck som den misstänkte tros ha fyllt med smycken fanns också på platsen. Mannen, en 30-åring, är tidigare dömd för rån och arbetade enligt Boston Globe som säkerhetsv­akt i byggnadsko­mplexet. Han frigavs för bara en månad sedan. Om han döms riskerar han livstids fängelse utan chans till frigivning.

Gustav Sjöholm/tt

 ?? FOTO: DAVID L. RYAN/AP ?? Åklagare och domare vid sjukhussän­gen till en brottsmiss­tänkts man, när misstankar­na om att han mördat två läkare i deras hem lästes upp.
FOTO: DAVID L. RYAN/AP Åklagare och domare vid sjukhussän­gen till en brottsmiss­tänkts man, när misstankar­na om att han mördat två läkare i deras hem lästes upp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden