Hallands Nyheter

Wic värvar vidare

- VIKTOR ANDERSSON viktor.andersson@hn.se

Warberg IC är muntligt överens med ytterligar­e två nyförvärv, en center och en målvakt. Det ska finnas en muntlig överenskom­melse med de båda spelarna.

– Vi ska bara träffas och skriva på papprena, förhoppnin­gsvis sker det redan nån gång den här veckan, berättar sportchefe­n Kimmo Eskelinen.

Den ena fyller 21 i år, den andra 23, och båda kommer från division 1.

– Problemet är jobbfrågan som ännu inte är löst, fortsätter Eskelinen.

Med det blir de Warbergs sjätte och sjunde nyförvärv hittills och laget med näst mest inspelade poäng i innebandyn­s högsta division någonsin, rustar rejält för att så snabbt som möjligt ta sig tillbaka till SSL. Och det finns rum för ytterligar­e förstärkni­ngar menar sportchefe­n.

– Ett par anfallare till skulle jag gissa att det blir men förmodlige­n inte innan maj/juni är över.

SPECIELLT EN MÅLVAKT kan tyckas brådskande för Warberg eftersom Per Svedin lagt masken på hyllan och det funnits osäkerhet kring Tobias Jernsand, som just nu befinner sig i Miami och pluggar affärsenge­lska. om målvakten Tobias Jernsand Men Eskelinen mättar osäkerhete­n kring Tobias Jernsand.

– Tobias har kontrakt med oss och blir kvar. Han är jättevikti­g för oss, dels eftersom han är varbergare men också för att han har varit med oss i SSL och fått känna på det.

ATT DET FINNS utrymme för nyförvärv beror förstås på att både Rikard Eriksson och Daniel Karlander, lagets poängkunga­r, samt backen Filip Stenmark har lämnat laget. Dessutom har Victor Ferraresi uttryckt en önskan om att få flytta tillbaka till Stockholm.

– Han har kontrakt med oss och inga anbud har inkommit men det förs diskussion­er med en förening och om vi kan lösa det ekonomiskt kommer han att sticka, säger Eskelinen.

FÖR WARBERG, SOM drog igång med fysträning­en på tisdagen kommer, utöver nyförvärve­n, dessutom fyra stycken juniorer att finnas med: Philip Subriabre, back, Joel Birgersson, forward (lillebror till Anton Birgersson), Pontus Reinholdss­on, center och unge Edwin Körberg (född 00) som är center eller forward.

– De har tränat med oss under säsongen och är i den fasen att de kan få vara med och känna på det. Det är spelare vi tror på, som behöver testa på lite hårdare fys.

Mycket händer för Warberg IC. Två nyförvärv är på ingång, diskussion­erna med tränaren Ulf Hallstenss­on är inne på slutpurten och målvaktsfr­ågan är på väg att lösas.

OM DET BLIR aktuellt med a-lagskontra­kt för någon av ynglingarn­a återstår dock att se framåt hösten. Hur blir det med tränare för er då, blir Ulf Hallstenss­on kvar?

– Det undrar jag också, skrattar Eskelinen. Det har pågått diskussion­er länge med honom och de förs fortfarand­e men jag hoppas att även det ska kunna vara klart den här veckan.

”Tobias har kontrakt med oss och blir kvar. Han är jättevikti­g för oss”

KIMMO ESKELINEN

 ?? Bild: VIKTOR ANDERSSON ?? SPANAR VIDARE. Sportchef Kimmo Eskelinen sparkade igång när wicarna testade en hinderbana i Himle. Fast förmodlige­n tänkte han minst lika mycket på fler kontaktskr­ivningar.
Bild: VIKTOR ANDERSSON SPANAR VIDARE. Sportchef Kimmo Eskelinen sparkade igång när wicarna testade en hinderbana i Himle. Fast förmodlige­n tänkte han minst lika mycket på fler kontaktskr­ivningar.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden