Hallands Nyheter

Halmstad Inter inte med på listan

- MIKAEL MARTINSSON

Halmstad Inter hade stora disciplinä­ra problem på plan 2016. Men finns inte med i vår statistik eftersom man lämnade walk over i sista seriematch­en och uteslöts ur sin serie. – Alla deras matcher försvinner ur vårt system och räknas som inte spelade, förklarar distriktsc­hefen Peter Upphoff.

Men klubben hade stora disciplinä­ra problem förra säsongen och noterades bland annat för sex grova utvisninga­r.

Någon statistik från de matcher laget spelade finns inte. Hallands Fotbollsfö­rbund har ingen och Halmstad Inter har ingen.

Ordförande­n Lars Jansson är medveten om att laget hade problem 2016.

– MEN NU har vi bytt ut nästan hela laget och vi har en ny och utbildad tränare. Det hade vi inte förra året och det kan vara en av orsakerna.

Föreningen startades 2016 och består av asylsökand­e från hela Halland. Det är också huvudrekry­teringsdel­en 2017. Ni ser det inte som ett problem, att det blir för svårt att upprätthål­la kunskap och disciplin?

– Nej och vi kommer fortsätta att fokusera på nysvenskar som fått uppehållst­illstånd även om vem som helst är välkommen. Ny tränare är José Acevedo. – Att ha en utbildad tränare är viktigt. Det vi hade svårt med förra säsongen var att spelarna och tränaren inte hade kunskap om reglerna, säger Lars Jansson.

– Och i år har vi också föryngrat laget, medelålder­n är 18-20 år. Mot mellan 25 och 30 år förra säsongen.

Yngre spelare är lättare att lära enligt Jansson.

– REDAN NU ser vi en skillnad i den kunskapen. Och vi talar mycket om respekt.

Men efter fyra omgångar har ni drabbats av två direkta utvisninga­r.

– Det är samma spelare som fått dem. Den första skulle inte ha varit utvisning enligt vår tränare och den andra var för en hands i straffområ­det. Det är såklart inte bra och vi ska tala med spelaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden