Hallands Nyheter

Zlatan: ”Borg den ende på min nivå”

- TT

När Zlatan Ibrahimovi­c får välja vilken svensk han beundrar mest blir svaret Björn Borg. Tennislege­ndaren hyllas rejält av Zlatan i en stor intervju med Café. – Hans prestation­er triggar mig, säger Zlatan till tidningen.

– Precis som jag kom Björn från ingenstans och visade att allt är möjligt. Han är den ende som har kommit upp i min nivå och gjort någon skillnad.

För Café berättar Zlatan Ibrahimovi­c också om sin kärlek till Sverige och inte minst lugnet i Jämtland, där han äger två hus.

– Skogen och myrmarken där uppe är helt magisk. Det är liksom flera kilometer mellan varje hus. Där får jag vara mig själv. Ingen känner igen mig i skogen. Sen gillar jag vintern mer än man kanske kan tro, säger Ibrahimovi­c, som efter karriären vill bo nära den svenska naturen.

– Jag har haft så mycket folk runtomkrin­g mig i så många år. Storstäder, betong, bilar, avgaser och stress. Jag vill bara vara ifred med familjen och ha lugn och ro. Och vi är bortskämda i Sverige, vi vet inte hur bra vi har det, säger han.

Ibrahimovi­c opererades nyligen för den svåra knäskada som han ådrog sig i Manchester Uniteds Europa League-match mot Anderlecht. Det är oklart när han kan vara tillbaka på fotbollspl­anen igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden