Hallands Nyheter

Svenskmål bakom Washington­s utjämning

- LISA ABRAHAMSSO­N TT

Det blir en direkt avgörande sjunde match i kampen om en semifinalp­lats i Stanley Cupslutspe­let. Washington vann med 5–2 borta mot Pittsburgh – med tre svenskmål.

André Burakovsky blev tvåmålssky­tt. Först gjorde svensken viktiga 2–0 drygt sex minuter in i andra perioden, sedan slog han oassistera­d till med 5–0 med knappt sju minuter kvar av matchen. Han är nu uppe i tre mål under Nhlslutspe­let.

– Det är hur roligt som helst att spela med Nicklas (Bäckström). Han är en världsspel­are, en av de bästa i hela ligan på att leverera puckar, säger Burakovsky till Aftonblade­t efter matchen.

Washington­s tränare Barry Trotz flyttade inför förra matchen – som Washington också vann – upp Burakovsky till förstakedj­an.

Kedjekamra­ten Nicklas Bäckström gjorde sitt sjätte mål under slutspelet med bara sekunderna spelade av tredje perioden. Innan dess hade han även stått för en målgivande passning till TJ Oshie i numerärt överläge vid matchens första mål.

– Det var helt klart vår bästa match i serien. Vi spelade tajt och låg på dem tätt, så de inte fick mycket utrymme alls, säger ”Bäckis” till Aftonblade­t.

Washington ledde med klara 5–0 innan Pittsburgh kunde kontra med två snabba mål i tredje perioden. Men det räckte inte för det regerande mästarlage­t. Nu väntar en avgörande, sjunde, match på hemmaplan natten till torsdag, svensk tid.

– Vi har inget att förlora, det är bara att försöka slappna av och ha kul, säger Bäckström till Aftonblade­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden