Hallands Nyheter

Atlético har inte gett upp

- TT

Atlético Madrid måste vända 0–3-underläge mot Real Madrid för att nå ännu en Champions League-final. Ett omöjligt uppdrag? Inte enligt tränaren Diego Simeone.

– Det är en extremt svår match som skulle vara omöjlig för vissa, men inte för oss, säger Atlético Madrids argentinsk­e boss inför semifinalr­eturen på Vicente Calderón på onsdagskvä­llen.

Då ska laget försöka vända på det rejäla försprång som Cristiano Ronaldo gav Real med ett hattrick i förra veckans match hemma på Santiago Bernabéu.

– Efter förra matchen sade jag till spelarna att det är väldigt tufft, att vi möter det bästa laget i världen som gör mål i varje match. Men vi kan göra det, det är jag övertygad om. Annars skulle jag inte säga det, säger Diego Simeone.

I Atlético-lägret tittar man gärna bakåt i tiden för att hitta lite bränsle till drömmen om en supervändn­ing. För drygt två år sedan vann till exempel Atlético ett ligamöte med 4–0 mot storebror Real. I Champions League tidigare i vår visade Barcelona dessutom att det mesta är möjligt när man vände 0–4-underläge mot Paris Saintgerma­in genom att vinna returen med 6–1.

– Självklart kan vi göra det, titta bara på Barcelona och de hade till och med ännu svårare utgångsläg­e, säger Atlético-kaptenen Gabi hoppfullt.

FÖR DEN OBJEKTIVE betraktare­n är det ändå mycket enklare att hitta argument för att Real Madrid, som inte har förlorat med mer än uddamålet på hela säsongen, får spela finalen i Cardiff den 3 juni.

I spanska ligan har Atlético visserlige­n ett finfint facit mot Real – bara en förlust på de senaste åtta mötena – men när de två Madridgiga­nterna möts i Champions League brukar det se annorlunda ut. Real har varit ett riktigt spöke och satt stopp för de rödvitrand­iga tre år i rad, bland annat i två högdramati­ska finaler.

– Varje match mot Atlético är svår eftersom de har ett jättebra lag. Men vi vet hur vi kan slå dem, säger Reals mittfältar­e Lucas Vazquez.

Real Madrid kan i år bli det första laget som försvarar titeln i Champions League.

 ?? Bild: EMIL LANGVAD ?? VINNARE. Caroline Seger var själv inte med på planen när Lyon säkrade titeln. Den lättare stukningen ska dock inte stoppa henne i säsongsavs­lutningen.
Bild: EMIL LANGVAD VINNARE. Caroline Seger var själv inte med på planen när Lyon säkrade titeln. Den lättare stukningen ska dock inte stoppa henne i säsongsavs­lutningen.
 ?? Bild: SERGIO PEREZ ?? TUFFT LÄGE. Atléticos tränare Diego Simeone vägrar tro att loppet är kört inför dagens returmöte med Real Madrid.
Bild: SERGIO PEREZ TUFFT LÄGE. Atléticos tränare Diego Simeone vägrar tro att loppet är kört inför dagens returmöte med Real Madrid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden