Hallands Nyheter

Rolling Stones gör ett stopp i Sverige till hösten

- SARA HALDERT/TT

Rolling Stones slår inte av på takten. I höst spelar de på arenor över hela Europa – och gör ett stopp i Sverige.

Gör en notering på 12 oktober i kalendern om du gillar Rolling Stones. Då ställer sig nämligen de brittiska världsstjä­rnorna på scen på Friends arena i Solna. Konserten är ett led i stadiontur­nén Stones – no filter i Europa i oktober och november.

”JAG ÄR JÄTTEGLAD över att Europaturn­era i höst, över att återvända till några bekanta ställen och några vi aldrig varit på”, berättar Mick Jagger i ett pressmedde­lande från arrangören Live Nation.

Just Sverige är ett bekant ställe för Stones, som har spelat här många gånger sedan Sverigepre­miären 1965. Senast var 2014, då turnén On fire tog dem till Tele2 arena i Stockholm.

DE SENASTE ÅREN har bandet bland annat turnerat i Sydamerika, en turné som avslutades med en gigantisk gratiskons­ert på Kuba i fjol. Konserten i Havanna saknade motstycke i landet och lockade över en halv miljon besökare.

Sydamerika­turnén resulterad­e även i dokumentär­en Olé olé olé – a trip across South America, i regi av Paul Dugdale.

2016 SLÄPPTE STONES även sin senaste skiva Blue & lonesome, deras första studioalbu­m på över tio år. Den har de, förutom sina övriga klassiker, förstås med sig till Sverigespe­lningen.

Biljettern­a till höstens konsert släpps den 15 maj. Bandet spelar dessutom i Köpenhamn den 3 oktober.

 ?? Bild: LARS PEHRSON/SVD/TT ?? ÅTERVÄNDER. Mick Jagger och hans Rolling Stones kommer till Sverige i höst. Senast de var här var 2014.
Bild: LARS PEHRSON/SVD/TT ÅTERVÄNDER. Mick Jagger och hans Rolling Stones kommer till Sverige i höst. Senast de var här var 2014.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden