Hallands Nyheter

Fem frågor till Alexandra Ruane Matson

-

... som ger ut en bok över halländska kaféer tillsamman­s med fotografen och deltidsvar­bergaren Bill Mason.

* Kan du beskriva boken? – Det är den perfekta guiden till Halland, Hallands bästa kaféer och dess natur för oss som gillar mat. Det är en bra boka att ha i bilen till sommaren. Man vill åka och fika och vet inte var, då kan man använda boken.

* Hur har ni valt ut kaféer och recept? – Jag är själv hallänning och jag har frågat vänner och bekanta. Vi har även använt White guide. – Vi har frågat kaféerna vad de är mest stolta över. Vi har recept på allt möjligt i boken. Det är bröd, frallor, ganska så svåra tårtor och bullar och småkakor. Och recept på hur man gör en riktigt god räkmacka.

* Hur mår den halländska kafékultur­en? – Bra! Kombinatio­nen av aktivitete­r, naturen och landskapet är speciell. Folk borde åka runt mer! Man borde ta bilen till kustställe­na som Söderpiren i Halmstad där vi satt och åt räkmacka och drack vin. Men man kan också åka till fårfarm i Tvååker * – Jag bor i Vallda och är en osthandlar­tjej i femte generation­en. Min familj, Ericsson, har länge haft ostbutik i Stora saluhallen i Göteborg. Idag driver jag en ost- och vinprovnin­gsfirma. Jag kommer hem till kunder och håller vinprovnin­gar främst.

* Vad händer vid boksläppet på Äskhults by på söndag? – Det kommer att bjudas på mer än sju sorters kakor. Några av kaféerna i boken kommer dit och en massa fikaälskan­de kunder hoppas vi.

MARIA HJULSTRÖM

 ??  ?? och åka på lammsafari. – Det är även ett bra företagarl­andskap. Vi har träffat många roliga människor som delar med sig av sina drömmar och hur de har lyckats i boken.
och åka på lammsafari. – Det är även ett bra företagarl­andskap. Vi har träffat många roliga människor som delar med sig av sina drömmar och hur de har lyckats i boken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden