Hallands Nyheter

Veterandag hoppas bli succé i repris

- LOTTA OLSSON lotta.olsson@hn.se

”Det var en vansinnig succé. Vi blev ju helt överhopade med folk”

KARIN KARLSSON ordförande Älvsereds byalag

Förra året anordnade Älvsereds byalag en veterandag. Det blev en uppslutnin­g som arrangörer­na aldrig kunnat drömma om. Nu hoppas de på en återkomman­d succé.

– Allting ska inte vara inne i innerstade­n eller nere vid stranden. Vi måste ha lite som rinner över till oss också. Och någon måste ju sätta fart på saker, det var därför vi rev igång det här förra året med buller och bång, säger Karin Karlsson, ordförande i ortens byalag.

BYALAGET KNÖT TILL sig ett par andra organisati­oner som har motorfordo­n i fokus. Lokala River Red Hillbillys, Älvsered Moppers och Kinds motorveter­aner är också med och organisera­r. Förra året resulterad­e det i en heldag där allt från mopeder till motorer och amerikansk­a bilar ställdes ut på parkeringe­n framför Älvsereds center.

– Det var en vansinnig succé. Vi blev ju helt överhopade med folk. Så vi sa det att vi provar ett år till och ser om det blir lika roligt igen, säger Karin Karlsson.

På lördag blir det bakluckelo­ppis, mat, öl, kaffe och fika. Och så en utställnin­g med alla möjliga veteranfor­don. Den allra finaste bilen och traktorn ska röstas fram av besökarna och få pris. Sedan fortsätter det med fest och liveband på kvällen. Att dagen kretsar kring nostalgisk­a bilar känns naturligt med tanke på vilka arrangörer­na är.

– JA, DET är ju bra mycket roligare än frimärken, tycker jag iallafall. Det är fina bilar, det är roligt att träffas och se någonting annat. Och ha någonting att prata om, här i skogen händer det inte så mycket annars, säger Karin Karlsson.

 ?? Bild: GÖSTA LAGBERG ?? VÄLPOLERAD. Fint hållna traktorer stod på rad och visade upp sig på Veterandag­en 2016.
Bild: GÖSTA LAGBERG VÄLPOLERAD. Fint hållna traktorer stod på rad och visade upp sig på Veterandag­en 2016.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden