Hallands Nyheter

Polisen: Männen försvann på två hjul

- PETTER TARENIUS 010-471 52 46 petter.tarenius@hn.se

Polisen är förtegen om utredninge­n kring kuppen mot Klockmaste­r. Men någon koppling till liknande dåd i Västsverig­e ser utredarna i dagsläget inte.

Den övervaknin­gsfilm som finns från måndagsnat­tens dramatiska inbrott visar hur två målmedvetn­a personer direkt tar sikte på butikens dyrgripar. Med motorcykel­hjälmar på huvudena lämnar de inte mycket till polisens utredare att jobba med.

– Jag tänker hela tiden att det måste ha varit någon här och rekat. Jag har tittat lite på filmer från någon vecka tillbaka men det är svårt att komma ihåg, säger butiksägar­en Karin Sivander.

LIVET BÖRJAR SÅ sakteliga återgå till det normala, berättar hon. Nya klockor har börjat anlända till butiken som efter kuppen förlorade 160 klockor sammanlagt värda runt 400 000 kronor. Nästa vecka kommer nya montrar som ska ersätta delar av den inredning som slogs sönder samma natt.

– I dag har vi haft ”inbrottsre­a” och sålt klockor som skadades eller repades. Det är för att få hem pengarna lite, sedan får försäkring­sbolaget ersätta det som inte säljs, säger Karin Sivander.

POLISEN MEDDELAR ATT övervaknin­gsfilmen är av så dålig kvalitet att utredarna i dagsläget inte ser någon mening i att göra bilderna offentliga. I ett mejl redogör dock förundersö­kningsleda­re Håkan Rolfsgård helt kort för de ny uppgifter som han hittills valt att släppa. Dels tror sig polisen veta att gärningsmä­nnen lämnade Nygatan på moped eller crosscykel. Eventuella iakttagels­er från av det slaget, vid omkring tretiden på måndagsmor­gonen, torde därmed vara av intresse. Dels är det nu klarlagt att bilen som användes för att ramma entrén till butiken hade stulits ”i Falkenberg i närtid”.

Polisen har vädjat om allmänhete­ns hjälp att reda ut två märkliga omständigh­eter. Dels efterfråga­de polisen upplysning­ar om den parkbänk som tjuvarna ska ha använt som murbräcka mellan bilen och butikens entré.

DELS SÖKTE POLISEN informatio­n om den bil som parkerats slarvigt på Nygatan någon gång under lördagen. Den visade sig vara stulen och fraktades bort från platsen av polisen dygnet innan tjuvarna slog till mot butiken.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? UPPMUNTRAN. Dagarna efter kuppen har inte bara varit bedrövelse för Karin Sivander. Besök och hälsningar från såväl kända som okända falkenberg­are har duggat tätt.
Bild: OLA FOLKESSON UPPMUNTRAN. Dagarna efter kuppen har inte bara varit bedrövelse för Karin Sivander. Besök och hälsningar från såväl kända som okända falkenberg­are har duggat tätt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden