Hallands Nyheter

Bästa grillen till din balkong

GUIDE: Med en elgrill behöver du inte bekymra dig för os och rök. Det är bara att grilla när du känner för det, och njuta av korvar, entrecote eller majskolvar tillsamman­s med familjen.

- IA WADENDAL 031- 62 40 00 konsument@gp.se

Visst är det trevligt att kunna grilla även om man inte har en trädgård. Men kolgrillar osar väldigt mycket och lär inte vara något som gör dig populär hos grannarna om du bor i lägenhet. Om du har tillstånd från värden eller bostadsrät­tsförening­en att grilla på balkongen kan en elgrill däremot vara ett bra alternativ.

Testfakta har på uppdrag av oss jämfört åtta modeller.

De osar i stort sett inte alls, är lätta att förvara och man kan reglera temperatur­en i flera steg med en termostat. Elgrillen fungerar också på husva gnssemes tern – bara du hittar ett eluttag så kan du börja grilla.

DET DU SKA tänka på innan du slår till på första bästa elgrill är vad du ska använda den till och hur mycket grillyta du behöver. Och givetvis – hur stor är din balkong? Får du plats med en elgrill på stativ eller är det bättre med en bordsgrill? Bordsgrill­ar har dessutom fördelen att de också kan användas inomhus.

I vår jämförelse av de olika modellerna är klotgrilla­rna från Weber och Menuett bäst på att fylla sin uppgift. De grillar allt vi slängt på grillytorn­a perfekt och köttbitarn­a blir lika lyckade som på en kolgrill, minus den rökiga smaken förstås. Den enda stora skillnaden mellan de två är priset. Weber är testets dyraste medan Menuett kostar en bra bit under tusenlappe­n.

DEN BÄSTA BORDSGRILL­EN är från OBH Nordica och det är en riktigt smart grill med flera automatpro­gram och en sensor som känner av tjockleken på köttbiten och justerar grilltiden därefter. Den är bäst på korvar och grönsaker men sköter jobbet med hamburgare ganska bra också. Enkelheten och den roliga färgindika­torn lär dessutom göra den till en favorit bland barnen.

Elgrillen från Landmann blev däremot en besvikelse. Visserlige­n grillar den allt utom halloumi med godkänt resultat, men monteringe­n och igångsätta­ndet är en riktigt svettig upplevelse. Dessutom är stativet rangligt och den alldeles för korta elkabeln och signallamp­an är placerade framtill på grillen – inte speciellt användarvä­nligt på en balkong.

Elgrillen fungerar också p åhus vagnssemes­tern–bara du hittar ett eluttag så kan du börja grilla.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden