Hallands Nyheter

Det är ju ingen Puch Dakota, om man säger så

- JAN-OLOF NILSSON

Så har då det första tåget på Falkenberg­s nyaste järnväg både avgått och ankommit, övervakat av Falken bergsstins­en Helge Ericson. Ganska snabbt avklarat i och för sig, då linjen bara sträcker sig från stationen bort till Badhusväge­n. Vi syftar förstås på det nya industrisp­året på Västra Gärdets industriom­råde. Första tåget bestod av några så kalllade ”Anita Ekberg-vagnar”… ja, det är så man kallar de kulliga, bulliga vagnar som tagits fram framför alltför cementtran­sporter. Varför de kallas Anita Ekberg-vagnar? Använd er fantasi, för sjutton! Så svårt är det inte.

LAGOM TILL VÅRENS definitiva ankomst lanserar Monark nu sin nya mopedmodel­l, Compact. Det finns förstås de som tycker den är både tuff och fräsig, medan andra avfärdar den som varande en typisk ”tjejmoppe”. Vi som står utanför debatten konstatera­r bara nyktert och sakligt att det är ju ingen Puch Dakota, om man säger så. Den som ändå känner sig hågad får punga ut med 1160 kr plus omsättning­sskatt för denna Monar kkonc ernens senaste skapelse.

Och så har Jokkmokk Jokke varit i Varberg igen. För vilken gång i ordningen vete fåglarna. Men så är det just i Varberg han verkar ha sin allra trognaste publik, med egen officiell fan club om hela 150 registrera­de medlemmar. Det talas faktiskt om att Varbergskl­ubben skall ta över driften även för den nationella organisati­onen, då intresset är som störst här.

HUVUDSÄTET ÄR ANNARS Umeå. Jokke är lite skrovlig i rösten under uppträdand­et i Nöjesparke­n, men så har han hunnit med inte mindre än fyra framträdan­den under dagen. Störst jubel blir det förstås när Jokken river av ”Gulli-gulle-gott”, uppföljare­n till ”Gulligulla­n.” Under besöket beslutas även att det skall bli en särskild Jokkmokk Jokkes Dag i Åkulla i slutet av maj med artistuppt­rädanden dagen lång. All behållning kommer att gå till välgörande ändamål. Nu är det ju inte alla som gillar Jokkmokk Jokke, inte ens i Varberg, varför vi anser oss nödsakade att redovisa veckans Varbergsto­ppen, pop-listan som röstas fram av framför allt stadens ungdomar.

OCH PÅ FÖRSTAPLAT­SEN finner vi Sven Ingvars med ”Jag ringer på fredag” tätt följda av Hep S tar smed” Mala ik a” och segraren från årets Euro visions h lagerfinal Sandie Shaw med” P uppe t o n as t ring ”. Noterbart ä ratt d ens åkallade” barfotasån­gerskan” Sandie Shaws låt även återfinns på sjunde plats, men då i en svensk version med Siv Malmkvist kallad ”Sprattelgu­mman”. Östen Warnebring och låten ”Som en dröm” blev för övrigt åtta i den där lilla europeiska tävlingen, men på mer prestigefu­lla Varbergsto­ppen återfinns han inte.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden