Hallands Nyheter

”Fokus ligger på Bois”

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

”Tråkiga Varberg”. Så beskrevs Bois av Christian Järdler, tränare i IFK Värnamo, inför seriestart. – Mitt fokus ligger på Bois. Vad motståndar­tränaren tycker och tänker är jag inte så noga med, säger Jörgen Wålemark.

Christian Järdlers uttalanden i Värnamo Nyheter rinner alltså av Bois-tränaren som säger att det inte ger extra tändvätska.

– Nej, det vet jag inte. Det är svårt att svara på. Jag försöker förbereda laget för en maximal insats, och lyckas vi med det kommer Värnamo få det svårt.

SMÅLÄNNING­ARNA rivstartad­e med 9-2 och sex poäng på de två första omgångarna. Men sen har de blivit mänskligar­e. Nu har de lånat hem Gentrit Citaku från IFK Norrköping.

– De har skapat jättemycke­t målchanser och har en bra offensiv.

Det är strax över tio mil till Finnvedsva­llen. Men glöm allt vad derby heter.

–Det spararv i till Falken bergsmatch­en, menar Wålemark.

DET ÄR ÄNDÅ startskott­et på en matchtät vecka.

– Det är tre matcher som väntar och vi har gjort allt för att få spelarna pigga och alerta. Vi vet att det blir tufft närmaste tiden, och alla spelare kommer behövas. Jag hoppas att de som får chansen tar den. Hur är statusen med Gabriel Altemark Vanneryrs ljumskar?

– Vi har en sista träning på lördag, så vi får hoppas att han är redo för spel. (Oliver) Silverholt­s fot blir bättre och bättre, men det är någon dag för tidigt innan vi vet till 100 procent.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? MATCHTÄTT. Jörgen Wålemark och Varbergs Bois har tre matcher på en vecka. Först ställs man mot IFK Värnamo på söndag.
Bild: KRISTER ANDERSSON MATCHTÄTT. Jörgen Wålemark och Varbergs Bois har tre matcher på en vecka. Först ställs man mot IFK Värnamo på söndag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden