Hallands Nyheter

Hårde Haag vill inte se för snällt lag den här säsongen

- VIKTOR ANDERSSON viktor.andersson@hn.se

Vilket är egentligen det snällaste herrlaget i Halland? Får man tro statistike­n är det Onsala och Vessigebro Bk/ätrafors. Med 22 varningar förra året delar de förstaplat­sen.

Knappt en varning per match var snittet för Vessigebro Bk/ätrafors förra året. Med det var de schysstast i hela Halland.

– Vi var nog lite för försiktiga förra året. Vi har ett ganska ungt och orutinerat lag och det var nog en anledning till att vi åkte ut, att vi var för mesiga och för att vi inte hade rutinen att ta de där taktiska varningarn­a, säger Vessigebro Bk/ätrafors tränare Patrik Haag.

SAMTIDIGT PASSAR HAN på att dela ut en känga till det han anser är ett alltför tufft spel i division 6 och 7.

– Det smäller något fruktansvä­rt i de två serierna, ibland blir det nästan hätskt. Och där har domarna ett ansvar, de skulle kunna dela ut ett gäng gula kort, ibland till och med något rött i situatione­r som inte blir någonting.

Ett annat ”snällt” lag förra året var Tofta Goif i division 7.

Med sina 29 varningar och i kombinatio­n med noll röda kort kan även de klassas som ett av de snällaste lagen.

– Jag hoppas det är för att vi har pratat mycket om just attityden på planen. Att det inte är någon mening med att diskutera med domaren, säger Toftas tränare Tommy Löfstedt.

– PÅ DEN här nivån är det ju inte heller några Premier League-domare, även om de är duktiga tillägger han, och om vi skäller på dem kommer vi bara själva förlora på det, utvecklar Toftas tränare.

Han berättar att de flera gånger har tackats av domare för deras sätt att uppträda på planen.

– Vi har byggt upp en typ av kultur i laget att om någon spelare beter sig illa så kommer han att få höra det och vi skulle plocka av honom från matchen. Det tror jag ger oss fördelar i matcher där motståndar­e gapar mycket, då tror jag domaren i stället ger oss någon extra frispark.

Också Kornhult/hishult spelade schysst förra året. Kanske helt enkelt för att de var för bra för att spela oschysst. De hamnade nämligen på andra plats i division 6 och efter kval mot Bua är de numera ett division 5-lag.

– JA, DET kan nog ligga lite i det. Ju mer du har bollen ju mer slipper du jaga och göra onödiga saker, säger Kornhults/hishults assisteran­de tränare Jörgen Hultberg.

I en serie upp har nämligen Korhult/hishult blivit lite tuffare. Efter tre matcher, då vi talar, är de uppe i sex varningar. Skulle den takten hålla i sig landar de på nästan dubbelt så många varningar jämfört med förra säsongen.

– Allting går lite snabbare i år och hamnar du då lite efter kan det bli att du får göra en tackling som du inte tänkt dig, avslutar Jörgen Hultberg.

 ?? Bild: MIKAEL MARTINSSON ?? GÄRNA NÅGON VARNING TILL. Det kan Vessigebro Bk/ätrafors tränare Patrick Haag stå ut med.
Bild: MIKAEL MARTINSSON GÄRNA NÅGON VARNING TILL. Det kan Vessigebro Bk/ätrafors tränare Patrick Haag stå ut med.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden