Hallands Nyheter

Redo för Sm-premiär: Åkesson laddar om efter kraschen

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

Sm-premiären väntar på banan han kraschade på förra lördagen. – Jag hoppas på poäng i alla fall, säger Falkenberg­s MK:S Krister Åkesson.

Körningen på Anderstorp slutade med en krasch och hela veckan har Krister Åkesson skruvat och skruvat på sin Kawasaki. Fotpinnar, kåpor, bromsgrepp och styre har setts över.

– Det var inte så allvarligt, men man får ändå plocka isär och kolla på grejerna, säger falkenberg­aren Krister Åkesson om förra veckans krasch.

Han gasade på för starkt in i en kurva.

– En nybörjargr­ej. Jag körde för fort in och fick ta en vid sväng och det var inte så bra fäste, berättar Åkesson som nu har lite ont i en axel.

DET BLIR EN chans till revansch när SM drar igång.

Och just den kurvan kommer Åkesson ha stenkoll på.

– Jag får försöka hålla nere farten och bromsa hårdare, säger han.

Det är Kristers tredje år i Superbike. I klassen finns också Conny Svensson, kompisen i Team X-15, samt Mattias Bengtsson.

– Självklart vill man bli bästa falkenberg­are. Mattias började köra långlopp ett år innan mig och vi har alltid varit jämna. I år har han nytt material och inte ställt in det till 100 procent och det kan tala till min fördel, menar Krister Åkesson som hamnade på 19:e plats i fjol. Det vill han förbättra - förstås. – Topp 15, då får jag vara nöjd. Även göteborgar­en Daniel Falemo kör på Anderstorp. Han är medlem i Falkenberg­s MK, som ett koppel andra runt om i Sverige.

– Han kommer få väldigt bra förutsättn­ingar då han kör för Yamaha Sverige, säger Krister Åkesson.

PROFILEN MAGNUS MOSSBERG från Varberg väntas också dyka upp på asfalten. Åkesson skriver under på att han är en färgklick, men inte helgalen.

– Han är inte värre än någon annan. Alla som håller på med sporten anses väl som galna. Men Mossberg gör ju mycket roliga grejer och får köra på häftiga ställen.

 ?? Bild: MATTIAS NILSSON ?? PREMIÄRDAG­S. En ny säsong står för dörren och falkenberg­aren Krister Åkesson hoppas kunna knipa en och annan poäng på Anderstorp.
Bild: MATTIAS NILSSON PREMIÄRDAG­S. En ny säsong står för dörren och falkenberg­aren Krister Åkesson hoppas kunna knipa en och annan poäng på Anderstorp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden