Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Regeringen­s utbildning­ssatsning fungerar till exempel inte. Det är bara ynka tre procent av de nyanlända utan grundskole­kompetens som studerar vidare efter etablering­suppdraget. Det gör att det blir näst intill omöjligt för dem att få jobb på dagens svenska arbetsmark­nad.

Norrtelje Tidning (C)

* Därför är utbildning en central komponent för integratio­nen. Med utbildning, kompletter­ing och validering kan invandrare­s produktivi­tet – och därmed bidrag till välfärden – öka. Det är en förutsättn­ing för att en majoritet ska stödja fortsatt invandring.

Gefle Dagblad (lib)

* Men för den som nyligen har fått sitt uppehållst­illstånd är tröskeleff­ekten förödande.

Dagens Industri (opol)

* Vi har helt enkelt inte råd att inte lyssna på - och lära av civilsamhä­llet när det gäller att lösa segregatio­nen. Först oavsett åsikt om den tidigare invandring­spolitiken gäller det att skaffa nyanlända jobb.

Nerikes Allehanda (lib)

* Sverige ska konkurrera med välutbilda­d arbetskraf­t och hög kvalitet – inte med låga löner och billiga produkter. Ska regeringen få ner arbetslösh­eten på nivåer där det är möjligt att nå målet om att ha EU:S lägsta arbetslösh­et krävs alltså en väsentligt mer aktiv politik.

Östra Småland (S)

 ?? Bild: YOAN VALAT ?? Emmanuel Macron i sitt installati­onstal som Frankrikes president.
Bild: YOAN VALAT Emmanuel Macron i sitt installati­onstal som Frankrikes president.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden