Hallands Nyheter

Söderström grämde sig över målmissen

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

Med benet i högläge och en ispåse tryckt mot ena fotknölen kunde Kalle Söderström konstatera att Bois fick 0-0 på Finnvedsva­llen. – Det är väl okej, men vi siktade förstås på tre poäng, sa han.

Det blev en ganska grinig match mellan Varberg och Värnamo och duellen med Tyler Lisette glömmer inte Kalle i första taget. Det kändes som en interferen­ce för att tala hockeysprå­k.

– En rejäl stämpling. Den var inte så mysig, sa Kalle Söderström, vars lag hade velat ha mer än en poäng.

– Första halvlek var rätt bra, vi skapade lägen och nästanläge­n. I andra kom vi inte upp i samma nivå.

KALLE SÖDERSTRÖM SJÄLV hade Bois absolut bästa chans. I 27:e minuten nickade Thomas Boakye vidare bollen till Söderström som blev fri och fick mycket tid på sig.

– Bollen kom lite högt och jag hann inte få upp benet.

För första gången fick Lumala Abdu starta i en seriematch.

– Lite annorlunda än ”Gabbe”. Abdu går ju mer i djupet. Jag hittade honom där någon gång, men jag gav honom inte så mycket tid. LUMALA SJÄLV HADE viss press på sig. Han kom ju till Bois som lån från Kalmar FF och tränaren Peter Swärdh fanns på plats och spionerade. De pratades vid efteråt.

– Han tyckte jag gjorde en okej match. Inte wow, men okej, sa Lumala som visade sin snabbhet och teknik.

– Jag är på rätt väg. Det var bra att få speltid. Jag förtjänade det.

Gabriel Altemark Vanneryr lufsade förbi utanför omklädning­srummet och valde bänken då ljumskarna är överansträ­ngda.

– Vi får se om jag spelar mot Gais på onsdag. Det är en match som man inte vill missa, sa ”Gabbe”.

”Vi får se om jag spelar mot Gais på onsdag”

GABRIEL ALTEMARK VANNERYR

BAKOM BOIS POÄNG låg ett discipline­rat försvarssp­el. Värnamo vann hörnstatis­tiken med förkrossan­de 13-6 men backlinjen, med Anton Liljenbäck i spetsen, såg till att Superettan­s meste målskytt, Pär Cederqvist fick lämna planen mållös.

– Första halvlek var ganska bra från vår sida. Vi fick omställnin­gar och kom loss på kanterna, men saknades väl lite i sistapassn­ingarna. I andra tar Värnamo över, men vi reder ut det bra. I passningss­pelet slarvade vi, där måste vi upp för att jag ska vara riktigt nöjd, sa Bois tränare Jörgen Wålemark

IFK VÄRNAMOS TRÄNARE Christian Järdler har tidigare sågat Bois spel och beskrivit det som tråkigt.

– Jag är nöjd med arbetsinsa­tsen. Det var ingen överraskni­ng att vi fick möta ett lag med lågt försvarssp­el. Det är svårt att ta sig igenom. Det är en match som är speciell, men vi gör ett hedervärt försök...

Järdler ville inte gå in i en ny verbal dust, utan sa ganska coolt och avslappnat:

– Man får spela fotboll precis hur man vill. Varberg är jättebra på det och de väljer att göra det. Så vad jag tycker är egentligen ointressan­t. Det blir 0-0 och det är upp till mig att slå det. Det gjorde vi inte i dag.

 ?? Bild: MATTIAS NILSSON ?? UPPDATERIN­G. Lumala Abdu spelade från start och pratade efteråt med Kalmars tränare Peter Swärdh.
Bild: MATTIAS NILSSON UPPDATERIN­G. Lumala Abdu spelade från start och pratade efteråt med Kalmars tränare Peter Swärdh.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden