Hallands Nyheter

Ståhl trea i Diamond League

- HENRIK SKIÖLD/TT

Daniel Ståhls längsta kast mätte 64,14 meter. Det är långt i diskus – och i Shanghais Diamond Leaguetävl­ing räckte det till tredje plats. Ett rungande besked om att svensken har etablerat sig i världselit­en.

Ståhl avrundade förra året med att vinna Diamond League-avslutning­en i Bryssel. Nu när ligan började om på ny kula – diskusen var inte med i säsongspre­miären i Doha – visade årets världstvåa att han blir ett av de stora svenska hoppen vid VM i London i sommar.

STÅHL NOTERADE 68,36 i Kalifornie­n i april. Nu låg han några meter kort från den fullträffe­n, men han var mindre än en meter från segern i Shanghai.

Belgaren Philip Milanov (64,94) vann före polacken Piotr Malachowsk­i (64,36) i en tävling som lockade de allra bästa. Regerande Os-mästaren, tysken Christoph Harting tillhörde konkurrent­erna som hamnade bakom Ståhl.

Svensken hade en jämn serie och nådde 64,14 i sitt tredje kast.

För första gången i en stor internatio­nell friidrotts­tävling tävlade herrarna och damerna parallellt. Ett sätt att försöka göra diskusen mer populär för åskådarna och tvtittarna.

OM ALLT GÅR som planerat kastar Ståhl när Diamond League kommer till Stockholms stadion den 18 juni.

Men Ståhl stod inte för dagens längsta svenska diskuskast. På en internatio­nell kastgala i tyska Wiesbaden skickade Simon Pettersson i väg diskusen 64,77. Pettersson som för bara några veckor sedan putsade sitt pers till 63,67 på en tävling i Malmö.

Kvalgränse­n till VM i London i augusti är satt till 65 meter.

Kulstöters­kan Fanny Roos satte även hon nytt utomhusper­s i Växjö. 17,62 lyder den nya rekordnote­ringen.

 ?? Bild: PETTER ARVIDSON/ARKIV ?? STARK START. Daniel Ståhl blev trea i årets premiär av Diamond League.
Bild: PETTER ARVIDSON/ARKIV STARK START. Daniel Ståhl blev trea i årets premiär av Diamond League.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden