Hallands Nyheter

Hemmaspöke­t borta tack vare backarna

- VIKTOR ANDERSSON viktor.andersson@hn.se

Det var försvararn­as afton när Böljan tog årets första hemmaseger via 2-0 över jumbon Mallbacken. De stod för både assist och mål när Böljan klättrade i tabellen.

BÖLJAN MALLBACKEN

(1-0)

2 0

FFF ställde dörren på glänt på lördagen. Under söndagen sparkade sedan IF Böljan in den rejält och jagade iväg det där hemmaspöke­t.

– Det känns fantastisk­t, jätteskönt att få ta tre poäng, sa Böljans spelande tränare Maria Nilsson.

MYCKET KAN LAGET tacka just Maria Nilsson och hennes mittbacksk­ollega Mathilda Prim för. Båda tampades rejält med Mallbacken­s kraftfulle forward Nkemijika Ezurike och lyckades hålla henne borta från mål. Även om det var nära vid ett tillfälle, när Ezurike tryckte sig förbi Maria Nilsson men skottet tog i ribban.

– Hon är duktig, bra på att ta emot boll, en stor target player men jag tyckte försvaret kändes stabilt i dag, fortsatte en nöjd men haltande Maria Nilsson.

– En lårkaka på varsitt lår men det var det värt.

Hade Nkemikika skruvat det där ribbskotte­t några millimeter längre ner hade det kunnat bli en annan match. Nu var det i stället Böljan som kunde ta ledningen. Ett mål signerat mittbackar­na förstås. Maria Nilsson slog en hårt skruvad hörna från vänster som damp ner på fötterna på hennes kollega Mathilda Prim.

– Mycket folk framför mål men jag bestämmer mig för en bredsida och det är bara att dra till den. Sen går den på någons benskydd, men alla mål räknas, sa en glad Mathilda Prim.

Som med sitt första mål för säsongen tog sig upp i delad intern skytteliga.

– Haha ja, vi får väl se hur länge jag kan vara kvar där, skrattar Prim.

MEN I DET ironiska blottar sig ändå en liten spricka i fasaden. För på de inledande fem matcherna har ingen av Böljans anfallare lyckats med det de är där för, att göra mål. Även om det, strax innan Böljans ledningsmå­l, var så nära det kan bli. Anfallaren Linn Albrektsso­n sprang sig fri och på returen på sitt egna skott rullade hon bollen hela vägen fram till mållinjen. Där den räddades.

– Jag tycker den är inne, jag har den känslan och tycker jag ser det med, men domaren tycker inte det, sa en andfådd Linn Albrektsso­n.

– Det är det sista lilla som saknas, i dag tycker jag vi kommer rätt på löpningarn­a så det är bara det där målet som saknas, fortsatte anfallaren.

– Det är ett lagspel och bara någon gör målen, sen förstår jag att forwards alltid vill göra mål men vi pushar på dem och försöker sätta dem i lite fler lägen, förklarar tränaren Maria Nilsson.

OCH ÄVEN OM den inbytte anfallaren Nanna Jansson var inblandad i det andra målet var ju detta backarnas afton. På ett riktigt klappklapp-anfall längs vänsterkan­ten spelades bollen fram till Nanna Jansson, som iskallt klackade fram bollen till vänsterbac­ken Amanda Johansson som stått för helplanslö­pning och sedan sköt hon pricksäker­t in bollen i Emelie Almesjös vänstra hörn.

– Ja vi kan ju verkligen, och offensiven kommer mer och mer även om det är lite den biten som fortfarand­e saknas, menar tränare Nilsson.

I och med segern klättrade nykomlinga­rna Böljan förbi Kungsbacka i tabellen och upp på åttonde plats. Kungsbacka som de också möter i nästa match.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN / FALKENBERG­SBILD.SE ?? BACKARNAS AFTON. Här jublar lagkaptene­n Amanda Johansson efter att ha tryckt in 2-0-målet. Ett riktigt drömanfall från Böljan.
Bild: ROBERT BOMAN / FALKENBERG­SBILD.SE BACKARNAS AFTON. Här jublar lagkaptene­n Amanda Johansson efter att ha tryckt in 2-0-målet. Ett riktigt drömanfall från Böljan.
 ?? Bild: ROBERT BOMAN / FALKENBERG­SBILD.SE ?? GRÄMER SIG. ”Det är bara målen som saknas, sa Linn Albrektsso­n, om att ingen av Böljans anfallare lyckats göra mål i år.
Bild: ROBERT BOMAN / FALKENBERG­SBILD.SE GRÄMER SIG. ”Det är bara målen som saknas, sa Linn Albrektsso­n, om att ingen av Böljans anfallare lyckats göra mål i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden