Hallands Nyheter

Närstående förhörs om Albinmorde­t

- JOAKIM KULLBERG 010-471 51 92 jk@hn.se

I dag fortsätter rättegånge­n kring Albinmorde­t och då ska bland annat de närstående förhöras.

Det har gått två veckor sedan den dramatiska starten på rättegånge­n kring Albinmorde­t, då både Albins mamma och den åtalade 20-åringen fick föras till sjukhus med ambulans och huvudförha­ndlingen avbröts. På måndagen veckan efter återupptog­s rättegånge­n och de båda kunde genomföra förhören.

I DAG ÄR det dags för huvudförha­ndling nummer tre och då ska man bland annat genomföra förhör med de två närstående personer som har känt till 20-åringens hemlighet sedan Albin Einarsen dödades i maj 2014. Förutsatt att de vill bli förhörda.

– De är närstående och då har man ingen skyldighet att vittna, säger åklagare Gisela Sjövall. Tror du att de tänker vittna? – Jag vet inte, det får ge sig. Den tredje personen som ska vittna under dag tre är den kvinna som under en halloweenf­est fick höra vad 20-åringen hade gjort och som sedan vände sig till polisen – och hon får inte välja själv om hon vill vittna eller inte.

– Hon är en så pass långväga släkting så det räknas inte som närstående, säger Gisela Sjövall.

DESSUTOM SKA MAN genomföra förhör med kriminalte­kniker som undersökt brottsplat­sen.

Huvudförha­ndlingens fjärde dag är inplanerad på fredag, då med fler personer som ska förhöras.

– Jag skulle gissa på att vittnena hörs på förmiddage­n på fredag och om allt flyter på hinner jag plädera på eftermidda­gen, säger åklagaren.

Efter det återstår pläderinga­r av målsägarbi­träden och 20-åringens advokat Göran Ruthberg. De kommer att genomföras på måndag nästa vecka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden