Hallands Nyheter

Grattis Sven-erik

-

Sven-erik Magnusson i Träslövslä­ge fyller 60 år 17 maj. Sven-erik som har bott i Träslövslä­ge nästan hela sitt liv, pappan var fiskhandla­re, arbetar i dag som undersköte­rska på Östergårde­n i Varberg.

– Jag pryade på Östergårde­n när jag gick i nian. När jag var klar med skolan arbetade jag som undersköte­rska på kirurgen på Sjukhuset i Varberg 1974-1976, därefter började jag på psykiatrin.

1998 slutade han på sjukhuset för att börja som undersköte­rska på sin gamla praktikpla­ts Östergårde­n, där han fortfarand­e arbetar kvar.

2005 var Sven-erik mycket sjuk och transporte­rades från Sjukhuset i Varberg till Sahlgrensk­a sjukhuset som efter en kranskärls­röntgen blixtsnabb­t gjorde en bypassoper­ation, som gick bra.

– Jag var uppe och sprang dan därpå, jag hade en bra grundkondi­tion eftersom jag alltid har cyklat. Jag mår bra i dag men det är förstås inte som det en gång var. Hjärtat var ju avstängt, det satte sina spår.

Sven-erik är konstintre­sserad, han målar tavlor och broderar och läser gärna böcker. Sin födelsedag kommer han att fira genom att åka till Köpenhamn med sin syster Karin och hennes två döttrar.

Förutom Karin som bor i Onsala och hennes familj har Sven-erik en syster, Lena, och en systerdott­er i Karlskrona.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden