Hallands Nyheter

Samanthas svåra krasch

Krasch förrförra helgen och ny krasch i helgen som dessutom gav en rejäl skada. Ändå vill Samantha Johansson så fort det bara går tillbaka ut på banan.

- VIKTOR ANDERSSON viktor.andersson@hn.se

Efter en finfin uppåkning från sista till femteplats och ett personbäst­a-varv flöt det på ordentligt för Samantha Johansson. Då tog det tvärstopp, bokstavlig­t talat.

– Jag fajtades med en kille sedan några varv tillbaka och så försöker han köra om mig i slip stream precis innan starkurvan och från mitt perspektiv missbedöme­r han då helt och kör rätt in i mitt framdäck, beskriver Samantha Johansson.

– Det var som att köra rätt in i en vägg och jag flög som en vante.

Sedan gick det väldigt fort. Innan hon landade på marken blev Samantha medvetslös och när hon sedan

vaknade upp kände hon att någonting var fel, det var inte ett vanligt blåmärke. Nyckelbene­t var av på mitten.

– JAG VAKNADE upp och såg att tre ambulanser kom mot mig och tänkte att här har de skickat hela armén och förstod att det måste sett allvarligt ut, berättar Samantha.

– Det gjorde inte fruktansvä­rt ont men det var verkligen en ny känsla.

I det läget kände hon sig glad att det inte var värre men hade samtidigt en lite osäker känsla.

– Det är lite som man tänker kring lotto, att sånt här händer aldrig mig, men så händer det.

Det hela inträffade i helgens Sm-premiär i Anderstorp och gör Samanthas satsning, som i år är på European Talent Cup i Spanien, en aning osäker. Man kan säga att hon och läkaren har lite olika åsikter.

– Jag har fått höra att det bästa är att få nyckelbene­t opererat direkt och sen ska det bara vara hoppa upp på hojen så fort som möjligt, problemet är att läkaren vi var hos i Halmstad inte ville det, säger Samantha som inte verkar allför påverkad av kraschen.

– Så i morgon ska vi till Varberg för att försöka övertyga dem om att göra en operation, det är det som gäller. Om det ska läka av sig själv vet man inte hur lång tid det kan ta.

GREJEN ÄR ATT familjen Johansson dessutom har tidigare erfarenhet­er från brutna nyckelben. Ganska dåliga dessutom.

– Pappa har ju också brutit nyckelbene­t utan att operera sig och han har fortfarand­e men från det, berättar

Samantha.

Vilket också är ett av de argumenten som de kommer att använda sig av.

– Men också att det är en elitidrott­ssatsning som vi gör, då kan de inte neka, säger en bestämd Samantha Johansson.

OCH HON VILL att det ska ske så fort som möjligt. För om en dryg månad körs nästa lopp i European Talent Cup och veckan innan vill hon köra SM i Linköping för att vara så förberedd som möjligt.

– I Halmstad pratade jag med en lite otrevlig tjej som sa att det är så här svensk sjukvård funkar och sedan ville hon inte ens diskutera mer på telefon. Hur känns axeln nu?

– Det är ok men benet är ju helt av så man känner hur de skaver mot varandra.

 ?? Bild: FREDRIK EKLOF WASTEGATE.SE ?? BRÖT NYCKELBENE­T. Oturen var framme vid tävlingarn­a i Anderstorp. Samantha Johansson kraschade, bröt nyckelbene­t och blev medvetslös.
Bild: FREDRIK EKLOF WASTEGATE.SE BRÖT NYCKELBENE­T. Oturen var framme vid tävlingarn­a i Anderstorp. Samantha Johansson kraschade, bröt nyckelbene­t och blev medvetslös.
 ?? Bild: PRIVAT ?? FRÅN SJUKHUSET. Samantha Johansson på sjukhuset efter kraschen.
Bild: PRIVAT FRÅN SJUKHUSET. Samantha Johansson på sjukhuset efter kraschen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden