Hallands Nyheter

Nu är det skottet som gäller för ”Stoffe”

Tre gröna stygn lyser på baksidan av Christoffe­r Carlssons skalle. Men mest lyser ansiktet efter mål i två raka matcher. – Nu har jag sett det sista på tv och det var nog mitt snyggaste.

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

Tittar man på statistike­n från Christoffe­r Carlssons tid i elitfotbol­len så är det många år men få mål.

Han är inne på sitt tolfte år i högsta eller näst högsta serien och bara ett år, 2007, har han gjort tre mål. Då för Landskrona Bois.

Resterande säsongerna är det noll, ett eller två mål.

– Klart det varit snack om att jag ska ta mer avslut. Och jag tänker också på att börja skjuta mer.

– Han kommer at göra sju, åtta mål den här säsongen, säger tränaren Hasse Eklund, nu när målen kommit såpass tidigt på säsongen.

Annars har Christoffe­r Carlsson ofta börjat flacka med blicken när han kommit i lägen och börjat söka

passningsa­lternativ.

– Men nu vet jag att jag kan skjuta och det är bra att variera sig. Ett skott kan ju också öppna lägen för andra spelare, säger Christoffe­r.

MÅLET MOT BROMMAPOJK­ARNA senast var en riktig projektil.

– En bra träff med vristen. Det känns i foten när man träffar så. Och när det sedan visar sig att målen leder till vinster är det ännu bättre.

Att han tvingades sy tre stygn i huvudet under matchen mot BP berodde faktiskt på en lagkamrat.

– Jag fick Amin Nazaris sko i huvudet efter en luftduell när han landade. Kände direkt att det blev varmt och bubbligt i huvudet, men

eftersom det inte var en hård smäll blev jag inte yr och det var aldrig tal om att bryta.

NU ÄR STÄMNINGEN på topp inför matchen mot Örgryte på onsdagen.

– Klart det märks på hela laget att vi vunnit två raka. Det är en push för självförtr­oendet. Men jag har aldrig varit orolig. Det tar tid att spela in ett nytt lag när vi också få tre nya spelare tätt inpå seriestart­en. Hur tänkte du när tränaren Hasse Eklund ifrågasatt­es?

– Det har inte påverkat mig alls. Det är lika mycket vårt ansvar hur spelet blir. Men jag var säker på att utdelninge­n skulle komma. Vi skulle faktiskt haft fler poäng.

FÖR TRÄNAREN HASSE Eklund har de två raka inneburit lite mer arbetsro.

– Men man kan aldrig pusta ut och slå sig till ro utan jobba vidare. Men det klart att alla vi som jobbar för Falkenberg­s FF mår bättre nu även om vi alltid haft en bra stämning i laget.

Sista träningen inför mötet med Örgryte avslöjade inte något om hur laget ställer upp. För det är flera ordinarie spelare som missar matchen. Mahmut Özen och Dominic Chatto är avstängda och Richard Donkor är skadad.

– Jag vill inte bjuda på något. Men nu kommer tre nya in och får chansen. Såklart ville vi spela med samma lag när vi vunnit två matcher, men det kan vara ett ganska bra läge att spela in nya spelare, säger Hasse.

Även Örgryte saknar spelare, som stjärnan Johan Elmander och William Atashkadeh.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? TVÅ I RAD. Ska det bli mål för tredje matchen i rad för Christoffe­r Carlsson på Gamla Ullevi i kväll.
Bild: KRISTER ANDERSSON TVÅ I RAD. Ska det bli mål för tredje matchen i rad för Christoffe­r Carlsson på Gamla Ullevi i kväll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden