Hallands Nyheter

Lundqvist klarade utmaningen

- GÖRAN SUNDBERG TT

Varje match och träning gör att Henrik Lundqvist kommer in i målvaktssp­elet på stor rink allt mer. Den tidiga matchstart­en mot Slovakien var dock en utmaning.

– Det är tufft att spela match tolv, för mig är det sex på morgonen New York-tid. Jag har ställt om ganska bra, men det kändes att det var tidigt, sade han efter 4–2-segern.

Lundqvist hade bara 15 skott mot sig mot Slovakien och blev överlistad två gånger. Men målvaktsst­järnan ställdes inför svåra situatione­r med både frilägen och öppna lägen som han räddade. Utan Lundqvists alerta spel i första perioden hade Tre Kronor inte fått sin perfekta start målmässigt med 2–0-ledning.

– JAG TYCKTE när det väl kom till kritan så spelade vi riktigt bra, sista tio minuterna släppte vi inte till nästan någonting. Första perioden var lite ”risky business”, vi klev fram och kanske fick inte den uppbacknin­gen vi ska ha, de hade några två mot ettor och frilägen, sade han.

” Det är tufft att spela match tolv, för mig är det sex på morgonen New York-tid”

HENRIK LUNDQVIST

Bjudningar som Tre Kronor måste få bort inför slutspelet.

– En situation kan avgöra en match, så det är klart att det spelar roll. Vi ska fokusera på det vi ska göra de närmaste dagarna, vila, träna lite och diskutera detaljer i vårt spel som kan göra oss bättre.

– När man kommer till en kvartsfina­l gäller det att maxa allting. Vi kommer att behöva spela vår bästa match för att kunna gå vidare.

LUNDQVIST KOM TILL Köln i lördags och dygnsomstä­llningen går åt rätt håll. Tisdagens extremt tidiga matchstart, innan New York-tuppen ens hade hunnit gala, slipper han i fortsättni­ngen. Nu försöker han forma sina Vm-rutiner.

– Det handlar om att känna sig bekväm där ute, jag är en rutinmänni­ska. Man spelar 80-90 matcher i NHL och har så mycket rutiner, det är bortkastat när man kommer till ett VM för allt är annorlunda. Det har känts helt okej de två första matcherna.

 ?? Bilder: JOEL MARKLUND ?? IRRITERAD. Den svenske förbundska­pten Rickard Grönborg var vansinnig på domarna under matchen mot Solvakien.
Bilder: JOEL MARKLUND IRRITERAD. Den svenske förbundska­pten Rickard Grönborg var vansinnig på domarna under matchen mot Solvakien.
 ??  ?? PLOCKSÄKER. Henrik Lundqvist hittar mer och mer rätt i spelet på stor rink.
PLOCKSÄKER. Henrik Lundqvist hittar mer och mer rätt i spelet på stor rink.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden