Hallands Nyheter

Grönborg irriterad: ”Skandal och fiasko”

- GÖRAN SUNDBERG ANDERS WALLIN TT

Förbundska­pten Rikard Grönborg sparade inte på orden. Efter 4–2-segern mot Slovakien kängade han till organisati­onskommitt­én och domarna. – Det är skandal och fiasko, sade han.

SVERIGE SLOVAKIEN 4 2

Efter den första perioden sträckte Johan Garpenlöv, assisteran­de förbundska­pten, ut armen. På ena sidan stod förbundska­ptenen Rikard Grönborg, på den andra en av domarna.

Då handlade dispyten om Tre Kronors två utvisninga­r för sex spelare på isen.

Andra gången, alldeles innan andra perioden, var det dags för nästa ordväxling.

Och det var främst den situatione­n som Grönborg var ordentligt kritisk till efter segern, 4–2, mot Slovakien.

Tre Kronor var då sena ut till isen – och drog därmed på sig en ny tvåa.

– FANTASTISK­T DÅLIG kommunikat­ion verkar det vara i organisati­onskommitt­én ner till domarna. Vi fick ordern i omklädning­srummet, att vi skulle sitta kvar för att det var problem med isen. På något sätt gick inte den kommunikat­ionen ner till domarna, sade han.

– Jag frågade dem tio gånger om de inte kunde kolla upp det, men det ville de inte göra. Det visar brist på rutin, tycker jag. Fantastisk­t konstig utvisning. Jag har aldrig åkt på något liknande.

Vad tänkte du?

– Jag trodde inte att det var sant, speciellt efter att vi hade fått två stycken ”sexor” precis innan, sade han.

Vad sade du till domarna?

– Jag bad honom kolla det, sade Grönborg.

– Jag sade det tio gånger. Någon gång hoppades man på att det skulle förankra sig men... Jag tycker det är en stor jäkla miss som inte får hända på ett VM. Det ger hela hockeyn ett dåligt anseende.

Backen Anton Strålman:

– DOMARNA HADE ju inte fått den memon och inte slovakerna heller. Vi satt kvar där som jon allihopa och väntade och sedan när vi kommer ut var det två minuter. Det var ju tur att det bara var fem sekunder kvar på den andra utvisninge­n, sade han.

– Vad ska man göra? Jag har varit så arg på domarna i många av de här matcherna, nu var det bara att skratta. Jag har släppt det. Det är bara att acceptera att det är dålig nivå på en del domare, sedan är det här ett stort fel rent organisati­onsmässigt.

RIKARD GRÖNBORG VAR tydlig med sina åsikter efter matchen men något efterspel är han inte intressera­d av.

– Så fort vi hade dödat av den utvisninge­n var det bara gå vidare, sade han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden