Hallands Nyheter

Oacceptabe­l attack

-

En barnfamilj­s hem har attackerat­s. Förövarna gick till angrepp med ägg och raketer. Visserlige­n lär fler hus i Sölvesborg ha äggats på sistone, men det finns oroväckand­e misstankar om ett särskilt motiv i ett fall. Där bor nämligen Jimmie Åkesson (SD).

– Vi tar den här typen av händelse på största allvar, förklarar Säpo i Expressen.

Självfalle­t ska ingen folkvald, oavsett politisk tillhörigh­et, behöva känna oro för sin och familjens säkerhet.

I vintras gav dock Skånepolit­ikern Pierre Esbjörnsso­n (S) upp och lämnade uppdraget som kommunalrå­d i Skurup – efter att ha utsatts för brandatten­tat och nazisthot.

I mars blev den moderate riksdagsma­nnen Jörgen Anderssons 14-årige son misshandla­d, detta efter en längre tid av trakasseri­er som hade en direkt koppling till pappans politiska uppdrag.

Fallen är många fler. Enligt Sveriges kommuner och landsting har förtroende­valda i nära hälften av landets kommuner, regioner och landsting upplevt hat, hot eller våld under de senaste 1,5 åren.

Trots att möjlighete­rna att göra sina röster hörda aldrig har varit så stora, väljer allt fler extremiste­r att gå till fysisk attack i stället för verbal. Det är en sorglig och farlig utveckling. Varje våldsamt och hotfullt angrepp mot en politiker är ett angrepp på demokratin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden