Hallands Nyheter

Öresundstå­gen ska rustas upp

-

på ”Tågen är sämre än boskapsvag­nar” (11/5).

TRAFIK. Först och främst: Det är förstås aldrig OK att Öresundstå­gen inte upplevs som fräscha och att man möts av toaletter som inte fungerar. Så ska det inte vara. En resa som Hallandstr­afiken levererar ska upplevas som säker och trygg, tågen ska vara rena och städade och ha fungerande utrustning ombord!

Vi är medvetna om problemen och av just den anledninge­n har arbetet startat med att upprusta Öresundstå­gen. När de första tågen är renoverade och rullar ut på spåren igen i slutet av året kommer våra resenärer att märka en stor skillnad. Samtliga 111 tågsätt som krävs för att köra trafiken med Öresundstå­g kommer att vara upprustade senast år 2020.

HALLANDSTR­AFIKEN har en tät dialog med våra operatörer. Dialogen sker i olika forum och på olika nivåer i våra respektive organisati­oner. Tillsamman­s utvecklar vi trafiken med målsättnin­gen att både kundnöjdhe­ten och det totala resandet ska fortsätta öka.

Upprustade Öresundstå­g, tillsamman­s med en mängd andra åtgärder, syftar till att förbättra den tjänst vi levererar.

VI ÄR OCKSÅ medvetna om att flera resenärer upplevde informatio­nen som bristfälli­g i samband med tågurspårn­ingen för några veckor sedan. Att informatio­nen till våra kunder måste bli bättre är uppenbart. Hallandstr­afiken ansvarar för kollektivt­rafiken i länet och bär därmed också det yttersta ansvaret ut mot våra kunder. Om du upplever att vi försöker skylla ifrån oss så är det olyckligt, det är inte vår avsikt. Däremot är vi övertygade, med tanke på hur många parter som är inblandade för att få trafiken att rulla, att vi måste sortera ut vem som gör vad vid kommande störningar för att informatio­nen ska bli bättre.

Andreas Almquist vd Hallandstr­afiken AB

 ?? Bild: JOHAN NILSSON/TT ?? ÖRESUNDSTÅ­G. En resa som Hallandstr­afiken levererar ska upplevas som säker och trygg, tågen ska vara rena och städade och ha fungerande utrustning ombord!
Bild: JOHAN NILSSON/TT ÖRESUNDSTÅ­G. En resa som Hallandstr­afiken levererar ska upplevas som säker och trygg, tågen ska vara rena och städade och ha fungerande utrustning ombord!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden