Hallands Nyheter

Bussen tar för lång tid

-

TRAFIK. Jag åker buss till och från skolan varje dag och har på senare tid inte orkat åka buss mer. Det beror inte på att jag är trött eller att det är tråkigt att åka buss utan det beror på de hemska busstidern­a som jag och några andra kompisar behöver stå ut med.

På morgonen tar det 37 minuter att åka buss men det är inte det som är jobbigt. Efter skolan så kommer bussen cirka 15:20 och jag är hemma 16:10 vilket är femtio minuters bussresa! Alltså på en skoldag åker jag buss i cirka en timme och 30 minuter. På 16 minuter kan man åka hem till mig från skolan, men vad är det då som tar så lång tid? På en hel dag åker jag sammanlagt 4,5 mil för att komma till och från skolan. På en skolvecka blir det 22,5 mil buss i 7,5 timmar, det är för mycket! Varför kan vi inte åka samma väg hem som till skolan?

En anledning till att bussen inte är så snabb kan vara för att den har för många barn på bussen och det leder till att den stora bussen som jag åker med nu åker en dubbelt så lång sträcka. Detta tycker jag kan lösas enkelt genom att man inte trycker in barnen i en stor buss utan kanske två mindre bussar så att alla kan komma hem fortare. Vissa menar att det är bra att eleverna åker buss för att då kan de plugga. Det går inte att plugga i bussen eftersom det inte finns något internet i bussen och då kan man inte läsa någonting utan det enda man kan göra är att skriva. Men hur blir en text när man hämtar den direkt från sitt huvud utan några källor?

Jag skulle vara väldigt tacksam om man kunde fixa ett sätt för oss elever som får åka dubbelt så långt som de behöver efter skolan så att vi också kunde komma hem och ha lite fritid. De som bor närmare får ju mer tid till att plugga och lära sig. Bara för att jag bor på ett visst ställe betyder väl inte det att jag ska få mindre fritid än andra elever som bor närmare skolan!

Busstrött elev

 ?? Bild: GORM KALLESTAD/NTB SCANPIX/TT ??
Bild: GORM KALLESTAD/NTB SCANPIX/TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden