Hallands Nyheter

Ministern gick på jakt i Halland

- YVONNE PERSSON 010-471 51 84 yp@hn.se

Socialdemo­kraterna i Halland fick på onsdagen draghjälp av självaste civilminis­ter Ardalan Shekarabi, som försökte sig på att värva nya medlemmar i Halmstad.

– Vi är ju i opposition i alla halländska kommuner, utom Hylte, och har ambitionen att flytta fram våra positioner, förklarade Shekarabi.

Sanningen att säga så var det nog den stora konferense­n för offentliga­nställda i Tylösand, som lockat civilminis­tern till Halland.

Där var han inbjuden att tala om framtida utmaningar för kommuner och regioner. Hans tidigare hjärtefråg­a, en ny regional indelning av Sverige, kom däremot inte upp.

– Regionrefo­rmen är ju inte aktuell längre och jag kommer inte att lyfta den igen. Utmaningar­na som reformen skulle möta finns kvar, men nu får vi hitta andra metoder. Mycket handlar om att underlätta samverkan mellan staten, landstinge­n och kommunerna, menar Ardalan Shekarabi.

REGIONFRÅG­AN FICK ALDRIG något folkligt stöd, allra minst i Halland, men det andra stora spörsmål som civilminis­tern engagerat sig i - vinster inom vård, skola och omsorg tror han kan få rejält i fokus i nästa års val.

– Åtta av tio svenskar vill begränsa vinsterna i välfärden och att skattepeng­ar ska användas till det de är avsedda för. Idag har vi ingen majoritet för detta i riksdagen, så svenska folket får uttrycka sin vilja i valet.

– Alla andra länder har en reglering kring detta utom Sverige. Frågan är om det ens är möjligt att höja kvaliteten i vård och skola om inte pengarna går till undersköte­rskor och lärare. Jag tror inte det, säger Shekarabi.

Civilminis­tern deklarerad­e också att han inte ser utrymme för skattesänk­ningar de närmaste åren.

– Nu måste vi fokusera på välfärden och pengarna kommer att behövas inom såväl sjukvården som äldreomsor­gen och skolan.

HUR GICK DET då med medlemsjak­ten? Halmstadbo­rna verkade ha bråttom på sin lunchrast, men en och annan stannade till för en pratstund och fick då även möjlighet att beskriva sin viktigaste trygghetsf­råga.

– Jag är väl inte den mest politiskt insatte, men jag kände faktiskt igen Shekarabi, konstatera­de Fredrik Rudgard, efter att ha fått en diskussion med ministern.

”Åtta av tio svenskar vill begränsa vinsterna i välfärden och att skattepeng­ar ska användas till det de är avsedda för” ARDALAN SHEKARABI (S) civilminis­ter

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? LOCKANDE ERBJUDANDE? Ardalan Shekarabi erbjöd bland andra Fredrik Rudgard att dela med sig av sina tankar kring trygghet. ”Vi vill flytta fram positioner­na i Halland”, förklarade han.
Bild: ROGER LARSSON LOCKANDE ERBJUDANDE? Ardalan Shekarabi erbjöd bland andra Fredrik Rudgard att dela med sig av sina tankar kring trygghet. ”Vi vill flytta fram positioner­na i Halland”, förklarade han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden