Hallands Nyheter

Expojkvän misstänks för mordet på Tova

-

En 22-årig man har begärts häktad misstänkt för mordet på Tova Moberg. De två andra männen som suttit anhållna är släppta.

– Misstankar­na mot dem har rätats ut. Det förefaller som att de inte har varit inblandade, säger åklagare Christer Sammens till TT.

Häktningsf­örhandling­en mot 22-åringen, som nekar till brott, kommer att hållas i dag.

Den misstänkte mannens advokat Bo Karlsson visste inte om att häktningsf­ram- ställan var inlämnad när TT talade med honom.

–Min klient förnekar all inblandnin­g i det här. Han har ingen kännedom om vad som har hänt Tova.

Att åklagaren begär mannen häktad tror Bo Karlsson beror på de kopplingar mellan hans klient och Tova Moberg som har framkommit i utredninge­n. Den 22-åriga mannen ska tidigare ha haft en relation med Tova Moberg. Han är sedan tidigare misstänkt för att ha misshandla­t henne.

Tova Mobergs kropp hittades sent i måndags kväll i en sjö bredvid en fastighet strax utanför Hudiksvall. Hon hade då senast setts vid 21.30-tiden på lördagskvä­llen. Natten till måndagen greps och anhölls de tre männen – då misstänkta för människoro­v.

–Min uppfattnin­g är att man har en någorlunda bra bild av vad som inträffat. Men utredninge­n har inte pågått så länge, sade Christer Sammens.

Enligt åklagaren ska de tre ha bott tillsamman­s på gården.

– Det fanns omständigh­eter som pekade på att de tre kunde misstänkas för människoro­v när hon var borta. Det fanns ingen rimlig förklaring till att hon inte skulle gå att nå, säger Christer Sammens som inte vill gå in på hur de omständigh­eterna ser ut.

Enligt åklagare Sammens verkar de två andra männen inte ha varit inblandade i mordet, men misstankar­na är ännu inte avskrivna. (TT)

 ?? FOTO: MATS ANDERSSON/TT ?? Sjön i Hälsinglan­d där Tova Moberg hittades död.
FOTO: MATS ANDERSSON/TT Sjön i Hälsinglan­d där Tova Moberg hittades död.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden