Hallands Nyheter

Johansson trivs i lagkaptens­rollen

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

IF Böljan ger sig in i ”Slaget om Halland” med gott självförtr­oende efter segern sist mot Mallbacken. – Vi har njutit, kommit tillbaka och landat, säger lagkaptene­n Amanda Johansson, 24.

Böljan har precis avverkat tisdagsträ­ningen och Amanda Johansson har ätit tacos.

– Vi slapp regnet, men det är tråkigt för att vara mitten av maj, säger Amanda Johansson.

DET VAR MATCH i lördags och ny fajt väntar på torsdag. Då gäller det att fylla på depåerna och hitta en balans i träningen.

– Vi tränar som vanligt måndag till onsdag, men tog det lite lugnare i går (läs måndag), då var det mer återhämtni­ng.

2–0-vinsten på Falcon Alkoholfri Arena betydde en hel del för laget.

– Man vet ju hur tufft det är att förlora många matcher i rad. Det var viktigt att få en vinst för att ändra trenden lite. Jag tycker vi gjorde en bra match mot Umeå, men tyvärr blev det ingen poäng, men vi lyckades ändå hitta samma goa inställnin­g och spel, säger Johansson och fortsätter:

– Det är inget annat än poängen som syns i tabellen i slutändan, så man tjänar inte på att göra bra matcher när det inte blir några poäng.

SJÄLV GJORDE HON sitt första mål för säsongen.

– Jag är ingen speciell målskytt. Det brukar vara straffmål, annars blir det inte många på en säsong. Men några till hoppas jag på. Vad säger du om er inledning?

– Godkänd. Vi hade kanske hoppas på någon mer poäng, men är ändå nöjda. Vi har känt på den nya serien och höjt oss varje match. Vi börjar bli varma i kläderna och tappa respekten. Hur går snacket på stan, känner folk igen dig?

– Inte riktigt kanske, men går man runt i rätt kläder kan man få ett hej från någon okänd ibland. Jag märker väl att det är en helt annan atmosfär kring laget jämfört med förra året. Det är mer reklam, sponsorer och vi syns och hörs.

Amanda Johansson har IF Böljan som moderklubb. Hon debuterade i damlaget vid femton års ålder och är nu inne på säsong nio. Den två år yngre systern Matilda spelar på högerytter­n.

– Sen har vi en 01:a på gång också (Elvira), avslöjar Amanda.

Hon har varit lagkapten sedan Böljans sammanslag­ning med Falkenberg­s FF och trivs i den rollen.

– Man växer in i den som allt annat. Man får se det som en ära att bli utvald till det.

Nu väntar derby mot Kungsbacka DFF.

– Ska jag vara ärlig har jag inte reflektera­t att det är derby, men det ska bli spännande. Vi har mött Kungsbacka innan i DM och Svenska cupen och hade dem i serien för tre säsonger sedan, så lite koll har man väl.

JODÅ, MIMMI ASPEROTH, hon känner Amanda till.

– Mycket väl, när vi mötte FFF var hon där.

Amanda Johansson säger dock:

– Samtidigt är vi som bäst när vi spelar vårt eget spel och tänker bort hur de spelar.

Civilt jobbar Amanda i en förskolekl­ass på Skogstorps­skolan och hon medger att det finns likheter med kaptensrol­len.

– Man är en ledartyp och försöker vara en härlig förebild. Det är väl det man har nytta av både i fotbollen och på jobbet. Jag gillar att ta ansvar och leda andra.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/ARKIV ?? MÖTER HALLÄNDSKT MOTSTÅND. Amanda Johansson och Linn Albrektsso­n kliver in med Böljan i säsongens första Hallandsde­rby mot Kungsbacka DFF.
Bild: KRISTER ANDERSSON/ARKIV MÖTER HALLÄNDSKT MOTSTÅND. Amanda Johansson och Linn Albrektsso­n kliver in med Böljan i säsongens första Hallandsde­rby mot Kungsbacka DFF.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden