Hallands Nyheter

HBK förlorade igen

- HENRIK SKIÖLD/TT

Häcken slog Halmstad med 2–1 och hakade på i den allsvenska toppen. – Det är alltid en extra krydda när man får göra mål, säger Rasmus Lindgren.

Häcken styrde och ställde från start.

Främst Paulinho fick den ena möjlighete­r efter den andra, men det han inte skickade över eller utanför tog Isak Pettersson hand om på ett eller annat sätt. Hbkmålvakt­en höll sitt lag kvar i matchen.

OCH SÅ PLÖTSLIGT slog Fredrik Olsson till.

Finländare­n Nikolai Alhos hårt slagna boll från högerkante­n nådde Olsson som kom i djupet. Han vräkte sig fram mellan Juhani Ojala och Lindgren och stötte in 0–1.

– Fint inspel av ”Nico” och jag försöker bara komma först på bollen och styra in den. Man får försöka utnyttja chanserna när de kommer, sade Olsson till C More.

Glädjen blev inte långvarig. Sex minuter senare rulllade Häcken upp Halmstads försvar. Nasiru Mohammed kom loss på högerkante­n, släppte in till Paulinho som elegant spelade vidare till Alhassan Kamara och så var det kvitterat.

HÄCKENS SPELMOTOR Alexander Farnerud var inte helt nöjd med de första 45 minuterna.

– Mycket slarvigt av oss att släppa i mitten där (vid Halmstads 1–0), men det är gjort och det är bara att titta framåt. Vi skapar mycket, men vi måste vara lite kalllare framför mål, sade han till C More.

Lindgren kanske inte var kall, men han hade sinnesnärv­aro och var snabb i tanken när Nasiru Mohammeds misslyckad­e skott gick rakt på honom. Med en hälspark grundlurad­e han Pettersson och lade grunden till tre nya poäng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden