Hallands Nyheter

En begärs häktad för guldkuppen

LÅNG JAKT: Efter genombrott­et i april har nu en man i 35-årsåldern begärts häktad vid Varbergs tingsrätt. Han är misstänkt för guldkuppen mot Ernst Forssell i Falkenberg i september förra året.

- LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hn.se

På Solhagens förskola har man dubbel anledning att fira. Dels förskolans dag, dels är barn och personal tillbaka i lokalerna som skadades svårt vid en brand förra året.

Natten till den 4 april förra året eldhärjade­s Solhagens förskola. Morgonen därpå skulle Emma Lindkvist som vanligt öppna på sin arbetsplat­s strax efter klockan sex.

– NÄR JAG närmade mig på cykel förstod jag direkt att något hade hänt, men varken vår chef eller vi som skulle öppna hade informerat­s.

Snart fanns det en plan som innebar att barnen skulle tillbringa dagen på den avdelning som tillhör Solhagen som är placerad i ett av hyreshusen. Därefter blev det bestämt att Stenfalken­s fritidsgår­d skulle bli förskolans hemvist framöver.

– Det var så klart en jobbig tid. Vi lärde oss främst hur viktigt det är att prata med varandra och informera. Vi lärde oss också att det går väldigt bra att samarbeta över avdelnings­gränserna. Det har vi fortsatt med, säger Emma Lindkvist.

Redan innan branden arbetade personal och barn med ett projekt som handlade om att värna närmiljön. Efter branden förminskad­es det området till att gälla förskolans inne- och utemiljö.

DET INNEBÄR BLAND annat att barnen fått var med om att utforma förskolan när den totalförst­örda avdelninge­n byggts upp. Delar av försäkring­spengarna kunde användas till ny inredning som barnen fick ha synpunkter på. Redan efter ett halvår kunde lokalerna tas i bruk igen, men utformning­en av inredninge­n fortsätter.

PÅ EN VÄGG hänger ritningar som barnen gjort över hur de vill se sin utemiljö och flera stormöten har resulterat i en lång lista med önskemål på saker som barnen vill på sin förskola. I ett av de nyinredda rummen finns förslag som förverklig­ats, bland annat en sänghimmel och utklädning­skläder. En väggspegel ska ramas in med lampor.

– Barnen vill ha det som på en teater, förklarar Emma Lindkvist.

BARN OCH PERSONAL är glada över att vara tillbaka på sin förskola och är rädda om den och varandra.

– Vi brukar säga att de tjugo minuter som det brann förstörde så mycket, men det har kommit så mycket gott ur det.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? FIRAR FÖRSKOLANS DAG. Solhagens tre avdelninga­r firade tillsamman­s med att springa ett lopp i skogen. Medaljer som barnen själva tillverkat delades ut till alla deltagare.
Bild: OLA FOLKESSON FIRAR FÖRSKOLANS DAG. Solhagens tre avdelninga­r firade tillsamman­s med att springa ett lopp i skogen. Medaljer som barnen själva tillverkat delades ut till alla deltagare.
 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? NYTT OCH FRÄSCHT. Emma Lindkvist är glad över att hon och hennes kollegor kunde återvända till sin arbetsplat­s efter bara några månader.
Bild: OLA FOLKESSON NYTT OCH FRÄSCHT. Emma Lindkvist är glad över att hon och hennes kollegor kunde återvända till sin arbetsplat­s efter bara några månader.
 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? Arion Karaxha och Noel Addicksson trivs i trädgården som de själva får vara med om att planera.
Bild: OLA FOLKESSON Arion Karaxha och Noel Addicksson trivs i trädgården som de själva får vara med om att planera.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden