Hallands Nyheter

Stoppa tunnelbygg­et för gott

-

artikeln ”Därför upphävs beslut om Varbergstu­nneln” (12/5).

VARBERG. När nu markoch miljödomst­olen slagit undan benen för bygget av en järnvägstu­nnel under Varberg. Politiker tag nu chansen stoppa tunnelbygg­et för gott! Hela projektet är så urbota dumt från början till slut. Ett genomföran­de är ett enormt slöseri med pengar. Det blir till en hämsko för Varbergs utveckling. Höghastigh­etstågen mellan Göteborg- Malmö och kontinente­n kommer åka Varberg förbi. Hur kul är detta?

Stationen skall byggas öster om stan. Sätta Varberg i framkanten. Ordna kommunikat­ionen mellan staden och stationen på ett spännande och intressevä­ckande sätt. Det finns mängder av möjlighete­r. Exempelvis en linbanesli­nga mellan stationen och centrala delarna av Varberg. Tekniken är väl beprövad och skall nu användas i Göteborg.

Istället för linbana häng upp gondolerna på balkburen räls några meter upp i luften. Flera stopp kan byggas där åkande som bor så till kan stiga på eller av. Även den tekniken är välkänd.

Vill ni hålla er på marken gör i modern tappning en slinga för spårvagnar. Varje kupé kan rymma sex till sju personer. Blir en full är det bara att ta nästa som följer direkt efter. Alla systemen kan göras helautomat­iska. Dessa sätt att färdas visar Varberg med omgivning.

En tunnel är raka motsatsen. Ner i underjorde­ns mörker. Dit kommer vi fort nog ändå.

Lennart Angkärr

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden