Hallands Nyheter

Inte för sent att förbättra maten!

-

på ”Matkatastr­of på Bosgård” (17/5).

VARBERG. Kristian Helgesson, tillförord­nad avdelnings­chef kost och städ, skriver ”Givetvis ska maten vara god och uppfylla alla krav på näringsinn­ehåll exempelvis avseende innehållet av proteiner...” och det är min åsikt att man kan göra det även med allt-i-etträtter som han beskriver maten som just nu serveras eleverna på Bosgårdssk­olan. Det är ännu inte försent att låta barnen få aptitlig skolmat de sista fyra veckorna på terminen!

Som förälder till två barn på skolan tycker jag att både vi föräldrar, elever och personal är väldigt tålmodiga och förstående för den byggarbets­plats som skolan just nu är. Vi vill ju alla att det ska byggas om och bli bättre! Därför accepterar vi att våra barn äter på papperstal­lrikar i idrottshal­len med anpassad meny, har tillfällig­a lokaler som klassrum och att de störs av byggljud under lektionern­a. Men att de kommer hem hungriga och trötta varje dag för att maten är en ”smaklös sörja av pasta och grönsaker” är svårare att acceptera!

Men som sagt har ni fortfarand­e fyra veckor på er att ge barnen bra mat så att alla barn orkar med skoldagen och att de äldre barnen orkar med sista veckorna med prov för att de viktiga betygen ska bli det de jobbat för hela året!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden