Hallands Nyheter

Man begärs häktad för guldkupp

- PÄR LINDQVIST 010-471 54 39 par.lindqvist@hn.se

Den man i 35-årsåldern, som är misstänkt för guldkuppen mot Ernst Forssell, har hittats. På torsdagen begärdes han häktad vid Varbergs tingsrätt.

När polisen i april skulle hämta in den misstänkte mannen i 35-årsåldern var han borta. Han anhölls då i sin frånvaro.

Men natten till onsdagen hittades han och på torsdagen begärdes han häktad vid Varbergs tingsrätt.

GULDKUPPEN I FALKENBERG är rubricerad som grov stöld. Dessutom är han misstänkt för ytterligar­e fem rån mot guldsmedsa­ffärer runt om i Sverige under 2014 och 2015.

Kuppen mot Ernst Forssell ägde rum i september förra året. En maskerad gärningsma­n var försedd med yxa som han slog sönder montrar med, plockade med sig värdeförem­ål för en kvarts miljon kronor och försvann från platsen på cykel.

Länge stod utredninge­n still men i april kom ett genombrott. En man i 25-årsåldern, hemmahöran­de i Varberg, anhöll som misstänkt för kuppen. Dessutom delgavs han misstanke om delaktighe­t i ytterligar­e fyra-fem stölder eller rån i liknande butiker i landet sedan 2014.

HAN NEKADE, OCH släpptes sedan eftersom åklagaren bedömde att minimistra­ffet för de misstänkta brotten inte var tillräckli­gt högt för att motivera en häktning. Han är fortsatt misstänkt, men på fri fot i väntan på utredninge­ns slutförand­e.

Hur rollerna fördelar sig, eftersom endast en man var synlig på övervaknin­gsbilderna från kuppen mot guldsmedsa­ffären, är något som åklagaren inte velat kommentera.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON/ARKIV ?? LÅNG VÄNTAN. Det var i september som Ernst Forssells guldsmedsa­ffär attackerad­es.
Bild: OLA FOLKESSON/ARKIV LÅNG VÄNTAN. Det var i september som Ernst Forssells guldsmedsa­ffär attackerad­es.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden