Hallands Nyheter

Hela styrelsen avgick

TENNIS: TRÄNARBYTE BLEV EN (ALLTFÖR) HET STRIDSFRÅG­A

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se PÄR LINDQVIST 010-471 54 39 par.lindqvist@hn.se

Bakgrunden är en tvist i tränarfråg­an. Styrelsen kom i kontakt med en kvalificer­ad tränare som hade ambitioner att flytta hem. Vem det handlar om är hemligt.

– DET ÄR en otroligt begåvad tränare med fantastisk kompetens. Han hade gjort gott för föreningen, säger den avgående ordförande­n Niklas Johansson.

Det blev en snabb förhandlin­g där Falkenberg­s BTK:S styrelse säkrade rekryterin­gen innan man informerad­e föreningen och dess anställda.

– När man gör en rekryterin­g inom idrottsvär­lden så finns det saker som man får ta hänsyn till. Ibland får man ta snabbare beslut än vanligt.

– Vi anser att det här var en bra möjlighet, säger Niklas Johansson.

TANKEN VAR ATT den nye tränaren skulle ersätta Dobrivoje Stanojevic, som fyller 68 år i september, och som erbjöds vara kvar till den sista december i år.

– Vi har en överårig tränare och någon gång måste vi ersätta honom. Det handlar om rätt tillfälle och rätt kvalifikat­ioner för att knyta ihop säcken, menar Niklas Johansson.

Men protestern­a blev stora och styrelsen fick motta en skrivelse från ett antal upprepade medlemmar, med Hans Hultén i spetsen.

DE TRE KRAVEN i skrivelsen var klara; upphäv överenskom­melsen med den nye tränaren, återta ”Dobbens” uppsägning och annonsera för en ny tränartjän­st.

”Inte som nu med en plötsligt påkommen headhuntin­g, utan i en noggrann process över de närmaste åren”, skriver medlemmarn­a.

Annars kommer åtgärder att sättas in:

”Dobben” och Patrik (Börjesson, klubbens andra tränare) går ut i strejk och föreningsm­edlemmarna begär ett extra årsmöte.

Hela Falkenberg­s BTK:S styrelse har avgått. – Vi försöker göra föreningen bättre men blir motarbetad­e, säger avgående ordförande­n Niklas Johansson.

DEN SENARE PUNKTEN lär väl ändå behövas, eftersom FTK nu står utan styrelse.

– Om andra krafter på något sätt blir för mäktiga kan vi inte fortsätta. Vi känner jättemycke­t för föreningen men vi gör det här på ideell basis och vi sitter inte här och tar massa skit, säger Niklas Johansson.

HN har sökt Hans Hultén och ”Dobben” utan reslutat.

 ?? Bilder: PETTER ARVIDSON/OLA FOLKESSON ?? KAOS. FTK står nu helt utan styrelse efter en infekterad tränarfråg­a. Frågan är om trotjänare­n Dobrivoje Stanojevic (infälld) blir kvar.
Bilder: PETTER ARVIDSON/OLA FOLKESSON KAOS. FTK står nu helt utan styrelse efter en infekterad tränarfråg­a. Frågan är om trotjänare­n Dobrivoje Stanojevic (infälld) blir kvar.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden