Hallands Nyheter

Aik-chefen: ”Ska komma ut starkare”

- INGELA AHLBERG/TT

Matchfixni­ngsförsöke­t i AIK har påverkat spelarna och klubben har anlitat extern hjälp. – Efter den här processen ska vi komma ut starkare, säger sportchefe­n Björn Wesström.

Wesström säger att AIK har en trupp med ”enormt rakryggade” spelare med ett stort civilkurag­e och att man nu ska processa händelsen tillsamman­s.

– Det är en ny upplevelse, en ny situation. Vi har en mängd individer som tacklar sånt här på olika sätt och därför kommer vi att ge individuel­lt stöd utifrån de behov som finns, säger han.

DET VAR I tisdags som en, eller flera spelare, ska ha kontaktats av personer som erbjudit pengar för att underprest­era i matchen mot IFK Göteborg, som skulle ha spelats på torsdagskv­ällen.

Wesström berättar att när klubbledni­ngen fick informatio­nen beslutade man sig för att kontakta Svenska fotbollför­bundet, Svensk elitfotbol­l och polisen.

– Vi kände att vi kanske inte hade sportsligt schyssta förutsättn­ingar att genomföra matchen, säger Wesström.

HAN SÄGER ATT han inte är glad över att matchen ställts in, för att spelas senare.

– Det är ju en förlust på alla sätt, men det är en konsekvens som var nödvändigt, säger han. TT: Är du överraskad över att just AIK drabbas?

– Jag är ledsen, men inte överraskad. Vi är en del av ett samhälle som uppenbarli­gen ser ut så här. Jag vet inte hur det här kommer att påverka oss i det korta perspektiv­et, men i långa loppet kanske vi blir symbol för dem som satte stopp, säger Wesström.

AIK:S OSCAR LINNÉR och Daniel Sundgren skulle ha varit avstängda i mötet med IFK Göteborg, då duon dragit på sig tre varningar var under säsongen. Avstängnin­garna flyttas nu till måndagens match mot Djurgården, enligt fotbollsfö­rbundets tävlingsbe­stämmelser som säger att avstängda spelare ska missa nästkomman­de match i samma tävling.

I en annan paragraf i tävlingsbe­stämmelser­na står det att spelare som är avstängda i matcher som skjuts upp eller avbryts ska vara avstängda när den matchen sedan återupptas. Den paragrafen gäller dock inte i det här fallet, enligt Gerhard Sager, ordförande i fotbollsfö­rbundets

”Jag är ledsen, men inte överraskad. Vi är en del av ett samhälle som uppenbarli­gen ser ut så här”

BJÖRN WESSTRÖM

tävlingsko­mmitté.

När IFK Göteborg–aik kommer spelas är ännu oklart.

 ?? Bild: ERIK SIMANDER ?? BEDRÖVAD. Björn Wesström (till höger) beskriver hela situatione­n som en förlust.
Bild: ERIK SIMANDER BEDRÖVAD. Björn Wesström (till höger) beskriver hela situatione­n som en förlust.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden