Hallands Nyheter

Nu har succéföret­aget L:a Bruket flyttat in i nya lokaler.

TILLVÄXT: FÖRETAGET VÄXER SNABBT, SATSAR INTERNATIO­NELLT

- Fredrik Larsson 010-471 53 67 ∙ fredrik.larsson@hn.se

L:a Bruket har flyttat in i en ny fastighet som rymmer både kontor och lager. Flytten blev nödvändig på grund av ett ökat flöde av varor.

Det är ganska många tvålar som ska ut för att sno ihop till L:a Brukets omsättning på 37 miljoner kronor, som redovisade­s för 2016.

– Vi har haft svårt att förstå vad nästa år exakt har med sig i bagaget. Därför har vi inte vågat ta ett större kliv framåt. Men nu kände vi att det inte gick längre, det var nödvändigt, med nya funktionel­la lokaler, säger ägaren Mats Johansson.

Lagret är på 600 kvadratmet­er, kontorsdel­en på 400 kvadrat.

NYA LOKALERNA ÄR utformade tillsamman­s med fastighets­ägaren Bertil Lundgren på Scapa AB.

– Han har gjort grundinves­teringen, vi hyr av honom, men har investerat lite extra för att lokalerna skulle ta det där lilla extra steget, berättar Mats Johansson.

– Det som är speciellt med fastighete­n är tegelfasad­en, sen hela uttrycket som är väldigt fabrikslik­t. Alla fönsterpar­tier ger den känslan,

lerna som speglar varumärket. ”Vi har fått med oss en brukskänsl­a med tegelmats Johansson vill många turister besöka deras butik i Varberg. men också belysninge­n som är en matta av lysande klot.

– Kontoret är egentligen för stort, det är ganska generösa ytor. Men å andra sidan har vi något att växa i.

HUVUDKONTO­RET SYSSELSÄTT­ER 15 personer, på lagret arbetar det fyra stycken och kontoret i Stockholm har fyra tjänster.

– Vi skickar in alla pengar som vi tjänar i bolaget igen och har dragit på oss ganska stora kostnader 2016, för att bädda inför 2017 och 2018. Nu har vi egentligen lite för stor kostym, vilket vinsten på 300 000 kronor pekar på.

– Vi ökade omsättning­en med 25 procent 2016 och skulle bli jättebesvi­kna om vi inte ökade mer än så under det här året.

MATS JOHANSSON FÖRVÄNTAR sig att den internatio­nella handeln kommer att öka dramatiskt under närmaste åren. Hur gör ni expansione­n ute i världen?

– Vi fick redan 2012 uppmärksam­het ute i världen och levererade tidigt produkter till Tokyo och Paris för att det var kul.

– Men det som gjorde att det tog fart var H&M:S nyöppnade kedja & other stories, som slog upp portarna i städer som Paris, Milano, London och Barcelona och så vidare. Där fick vi möjlighet att sälja våra produkter under två år.

– Men det gjorde att vi kunde skapa närvaro med våra produkter i internatio­nella storstäder, vilket har gett ringar på vatten.

Även i de nya lokalerna i Träslövslä­ge är det möjligt att köpa L:a Brukets hudvårdspr­odukter.

 ??  ?? PÅ KONTORET. Mats Johansson är glad att hans företag L:a Bruket har fått chansen att skapa en miljö i de nya lokafasade­n. Självbilde­n är viktig och vi vill visa Varberg att vi är här för att stanna och såhär kan man göra det.” Enligt
PÅ KONTORET. Mats Johansson är glad att hans företag L:a Bruket har fått chansen att skapa en miljö i de nya lokafasade­n. Självbilde­n är viktig och vi vill visa Varberg att vi är här för att stanna och såhär kan man göra det.” Enligt
 ??  ??
 ?? Bild: JONATAN BYLARS ??
Bild: JONATAN BYLARS
 ?? Bild: JONATAN BYLARS ?? VILL FRAMÅT. Mats Johanssons företag har lämnat villan. Men han sätter inga gränser för hur stort det kan bli.
Bild: JONATAN BYLARS VILL FRAMÅT. Mats Johanssons företag har lämnat villan. Men han sätter inga gränser för hur stort det kan bli.
 ?? Bild: JONATAN BYLARS ?? HUDVÅRDSPR­ODUKTER. L:a Bruket har ett stort antal produkter ute på marknaden. Varumärket ska vara exklusivt.
Bild: JONATAN BYLARS HUDVÅRDSPR­ODUKTER. L:a Bruket har ett stort antal produkter ute på marknaden. Varumärket ska vara exklusivt.
 ?? Bild: JONATAN BYLARS ?? PÅ LAGRET. En dörr från kontoret, sen är man ute på lagret. Perfekt tycker Mats Johansson.
Bild: JONATAN BYLARS PÅ LAGRET. En dörr från kontoret, sen är man ute på lagret. Perfekt tycker Mats Johansson.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden