Hallands Nyheter

Ör succéserie­n

Nya säsongen av Bron

- JOHN ALEXANDER SAHLIN/TT

med Hans Rosenfeldt att det är få serier som lyckas hålla måttet om det blir allt för många säsonger.

HEMLIGHETS­MAKERIET om den fjärde säsongen är stort. Utkastet om ett mord på Halloween har skrotats. Däremot berättar manusförfa­ttarna att det första mordet begås i Danmark.

– Vi har haft tre säsonger där en dansk polis kom till Sverige. Men i den fjärde säsongen är vi i en dansk polisstati­on eftersom det är en dansk utredning, säger Hans Rosenfeldt.

Teamet avslöjar också att ett tema om identitet genomsyrar historier och rollfigure­r.

– Vem är jag? Hur vill jag vara? Det handlar till exempel om nya identitete­r och betydelsen av ett pass, säger Camilla Ahlgren.

Förra säsongen bjöd på många utmaningar för Saga Norén. Då var hon en skör och instabil person som saknade sin vän och poliskolle­ga Martin Rohde. Han avtjänade ett fängelsest­raff och det var dags för Saga att börja samarbeta med en ny dansk kollega, som hade svårt att acceptera henne för den hon är. Nu fortsätter Saga att grotta ner sig i svåra mordutredn­ingar tillsamman­s med Henrik Sabroe, som spelas av dansken Thure Lindhardt.

– Vi kan berätta att deras relation utvecklas, och de går igenom en tuff tid tillsamman­s. Det är en vacker kärlekshis­toria, säger Sofia Helin.

– Det är en väldigt djup relation, säger Thure Lindhardt.

FANS I HELA VÄRLDEN får återse en problemtyn­gd Saga Norén och göra sig redo för att hennes situation blir ännu värre. Sofia Helin har en teori om varför karaktären Saga Norén gör så många tv-tittare förtjusta.

– Hon säger vad hon tycker och det är en lättnad för många människor. Men det handlar nog också om att hon kämpar så hårt för att förstå samhället och andra människor. Hon försöker hitta ett sätta att leva, trots att hon känner att hon inte platsar någonstans, säger Sofia Helin.

Bron har premiär i SVT1 i januari 2018.

 ?? Bild: BJÖRN LINDGREN /TT ??
Bild: BJÖRN LINDGREN /TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden