Hallands Nyheter

Forsberg om finalen: ”Ska vinna”

- TT

Ett 20-årigt ishockeypr­ojekt har nått sitt mål – final i Stanley Cup. – Men det är bara ett delmål. Vi ska vinna finalen också, säger Filip Forsberg efter att Nashville slagit ut Anaheim.

Den sjätte semifinale­n slutade 6–3 och Nashville vann matchserie­n med 4–2.

Det är första gången som Nashville Predators når finalspel i Stanley Cup, 20 år efter att general managern David Poile fick i uppdrag att bygga upp ett lag och i lagets 19:e Nhl-säsong.

Första gången som Nashville nådde slutspel var 2004. Ett par år senare värvades Peter Forsberg till klubben. Men på grund av sina fotproblem kunde inte den svenska stjärnan lyfta laget, som fick vänta till 2011 innan man nådde kvartsfina­l för första gången.

OCH FÖRST NU, med en annan Forsberg som den störste stjärnan, har Nashville nått semifinal – och även final – för första gången.

– Det här har jag drömt om sedan jag lärde mig vad hockey är för någonting. Men jag tänker vara tråkig och påpeka att det bara är ett mål på vägen. Vi ska vinna finalen också, säger Filip Forsberg till Aftonblade­t.

DEN AVGÖRANDE semifinale­n mot Anaheim spelades i ett kokande Bridgeston­e Arena. Hemmalaget fick en drömstart, gjorde två mål inom matchens första nio minuter, men Anaheim tog sedan över.

– De första två perioderna var vi utspelade. Det är inget att snacka om. Pekka Rinne räddade oss, säger Forsberg om målvakten som räddade 38 av 41 skott.

Filip Forsberg har varit lagets bäste poängplock­are i slutspelet, 15 poäng, och han gjorde även mål i den sista semifinale­n – i tom bur.

– Jag bara drog iväg pucken och följde den med blicken i jumbotrone­n och när den gick in... det var en helt overklig känsla, säger Forsberg, som är mycket nöjd med segern.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden