Hallands Nyheter

Sverige-nej från Hbk-spelare

- 010-471 51 61 jow@hn.se CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hn.se

Sead Haksabanov­ic, 18, är förlorad för svensk landslagsf­otboll den dagen som han debuterar i Montenegro­s landslagst­röja.

Det är något som Sveriges halmstadbö­rdige förbundska­pten Janne Andersson beklagar:

– Vi vill ju förstås att alla svenska fotbollssp­elare som är fostrade här ska välja Sverige. Men man måste respektera varje spelares val med tanke på familjer och rötter, samtidigt som det naturligtv­is är väldigt synd att gå miste om en sådan talang.

SEAD HAKSABANOV­IC berättar att kontakten med Montenegro har gått via hans pappa och rådgivare Senad som är montenegri­n.

– Det min pappa har sagt är väl att de tror mycket på mig och vill ha mig direkt med de stora, som är Alandslage­t då. Det har låtit lockande, säger Sead.

– Men det har varit ett jättesvårt beslut, men det handlade om Seads framtid och magkänslan kändes rätt, påpekar pappa Senad.

DET BLEV ALLTSÅ tredje gången gillt för Montenegro som i två års tid har uppvaktat familjen Haksabanov­ic, till en början dock på U-landslagsn­ivå.

– Jag klargjorde då också att något annat än A-landslaget skulle inte vara aktuellt och nu återkom de där jag på plats fick veta att Montenegro ser Sead som en framtida storstjärn­a att bygga landslaget kring, fortsätter Haksabanov­ic den äldre.

Det var heller inte vem som helst som sa de orden utan det montegrins­ka fotbollför­bundets president, den forne storspelar­en i AC Milan, Dejan Savicevic.

JAN-OWE WIKSTRÖM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden