Hallands Nyheter

Trubbigt. Böljan föll på nytt och har förtvivlat svårt att få bollen i nät. Den här gången var det AIK som fick fira.

FOTBOLL: ELITETTAN

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

Fyra mål på sju matcher. Det duger inte om Böljan ska ta några segrar. – Men jag tror inte detta sätter sig i oss för vi har en grundtrygg­het i laget, sa Lovisa Schough.

”Serien är tuff som fan. Det går inte att slappna av en sekund”

LOVISA SCHOUGH

Lovisa Schough gick en match mot AIKS anfallare Loreta Kullashi.

– Många lag har en spelare som gör skillnad och hon var en sådan, sa Lovisa Schough.

Och det var AIKS anfallare, som nu gjort fler mål än hela Böljans lag, som gav gästerna den så viktiga ledningen redan efter tolv minuter.

ETT MÅL SOM såg lite billigt ut. Jasmine Strandberg nådde inte upp på skottet som smet in högt vid första stolpen. Strandberg hade precis innan räddat ett friläge från Kullashi.

– Det kan ha gjort att hon inte var i riktigt rätt position där och vi hade också tappat två spelare som låg ner efter situatione­n innan så de kunde komma två mot en, sa Tobias Barin, tränare i Böljan.

Kullashi fortsatte oroa Böljans försvar där bland annat Lovisa Schough fick jobba hårt i sin första match från start.

– Jag har gjort två inhopp tidigare. Klart man vill vara med och bidra från start. Jag spelade ju alla matcher förra säsongen, men var skadad en del på försäsonge­n, sa Lovisa. Hur var det att spela 90 minuter?

– Serien är tuff som fan. Det går inte att slappna av en sekund. Alla är så snabba och skickliga. Och planen här är större än vad vi är vana vid.

Böljan-försvarare­n fick se en hörna segla förbi hela laget i den 67:e minuten och bollen gick till Madeleine Rohr som bara hade att sätta bredsidan till för att göra 2–0.

AIK VAR EFFEKTIVT, Böljan var det inte: Det var skillnaden; för i spelet var det jämnt.

– VI är faktiskt nöjda med vår insats, men inte nöjda med att vi förlorade. Jag tycker vi var bättre än dem. Det är det där lilla extra som fattas, sa Lovisa Schough.

Hemmalaget skapade flera chanser, kanske inte jätteheta förutom Linn Albrektsso­ns i den 60:e minuten. Hon tog sig igenom försvaret men fick lite för lite tid på sig och skottet med vänstern blev nästan desperat snabbt. Men Hanna Persson i AIKS mål tvingades till en mycket bra reflexrädd­ning med armen.

ALBREKTSSO­N STÅR KVAR på noll mål och ingen anfallare har gjort mål hittills.

– Jag tycker att vi har en bra dialog och för Linns del gäller det att hitta rätt ytor till henne med passningar­na, sa Tobias Barin.

Nanna Jansson gjorde ett piggt inhopp i anfallet och rörde om en del i andra halvlek.

– Hon började som mittfältar­e den här säsongen, men vi har haft henne därframme nu ett tag. Men som för alla gäller det att ha sin dag. Det var tungt att förlora för vi var med spelmässig­t, sa Tobias Barin.

 ??  ??
 ?? Bild: ROBERT BOMAN / FALKENBERG­SBILD.SE ?? NY FÖRLUST. Mathilda Prim och Amanda Johansson deppar efter en ny Böljan-förlust.
Bild: ROBERT BOMAN / FALKENBERG­SBILD.SE NY FÖRLUST. Mathilda Prim och Amanda Johansson deppar efter en ny Böljan-förlust.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden