Hallands Nyheter

Tre till sjukhus efter knivbråk

- PÄR LINDQVIST 010-471 54 39 par.lindqvist@hn.se

Tre personer är intagna på sjukhuset efter ett knivslagsm­ål natten till fredagen. En av männen är allvarligt skadad.

Under natten till fredagen blev tre män knivskurna vid ett bråk mellan Träslövslä­ge och Himle. En man i 20-årsåldern är allvarligt skadad.

Det var strax innan ett natten till fredagen som tre män blev knivskurna i samband med ett bråk på länsväg 761.

– En hittades på länsvägen och de andra två tog sig själva till sjukhuset, sa Göran Carlbom, vakthavand­e befäl vid polisen i Göteborg, på fredagen.

Mannen på länsvägen är i 20-årsåldern och allvarligt skadad. De två andra lindrigt skadade är båda i 30-årsåldern.

Polisen vet inte exakt vad som hänt men det ska ha uppstått ett bråk, i samband med bråket ska de tre männen ha blivit knivskurna.

– Vi försökte med ett inledande förhör med männen men vården av dem fick gå före. Sedan behöver vi tolk så fort sjukvården ger oss klartecken, säger Christer Fuxborg.

KLART ÄR ATT samtliga tre nu är gripna, misstänkta och målsägande. Polisen rubricerar händelsen som mord alternativ­t dråpförsök.

– Det kan ju vara så att: ”du slår mig, jag slår tillbaka och sedan kommer en tredje person in. Det är ett konstigt läge vi är i just nu, säger Christer Fuxborg.

Polisen är i nuläget förtegen om vad bråket handlat om och om de fått fram nya uppgifter via vittnen. Det är också oklart om fler personer har varit iblandade i bråket.

– Det finns inget som tyder på det i nuläget men det är inget vi kan utesluta, säger Christer Fuxborg.

Polisen var på plats i området under natten och spärrade av brottsplat­sen och gjorde en teknisk undersökni­ng där mannen påträffade­s på länsväg 761. Den tekniska undersökni­ngen är klar men polisen har inte fått något resultat ännu.

– Vi tror att det är själva brottsplat­sen, säger Christer Fuxborg om länsväg 761.

DEN BIL SOM de två skadade själva körde till sjukhuset har polisen tagit i beslag. En teknisk undersökni­ng ska göras på bilen.

Närmast väntar polisen på att få förhöra de tre männen som vårdas på sjukhuset.

– Vi står i startgrope­n så fort sjukvården ger oss besked, säger Christer Fuxborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden