Hallands Nyheter

Grattis Mike

-

Mike Kálóczy i Träslövslä­ge fyller 65 år 28 maj. Mike, som egentligen heter Mihály, är född i staden Mohács i Ungern, men när han var fyra år valde föräldrarn­a att fly från det då kommunisti­ska landet. Familjen tog sig till Sverige och Strängnäs. På den tiden var det inga större problem med integratio­nen, föräldrarn­a började arbeta direkt. Familjen kände sig väldigt välkommen.

Familjen flyttade omkring och efter att ha gått gymnasiet i Eskilstuna började Mike på inköpsavde­lningen på Volvo BM. Sedan dess har han arbetat med fordon hela sitt yrkesliv.

Efter att ha tagit tjänstledi­gt och läst till civilekono­m på högskola antog han ett erbjudande om utlandstjä­nst i Iran. När han efter fem år återkom till Sverige flyttade han till Göteborg, där hans nuvarande fru Karin vid den tiden bodde. Ganska snart blev han erbjuden utlandsjob­b i Vietnam i tre år av sin nye arbetsgiva­re, och paret flyttade dit. Därefter återvände de till Sverige och Göteborg.

Sedan 14 år tillbaka bor Mike med sin familj i Träslövslä­ge. Hans familj består av hustrun Karin deras tre söner samt en son från tidigare äktenskap och två barnbarn. Mike säljer lastbilar på Bilab i Kungälv, och på fritiden spelar han gärna golf och promenerar, dessutom gillar han att resa och uppleva nya platser och äventyr.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden